10 mobiiliseikkailupeliä, jotka vievät sinut virtuaaliselle matkalle

Matkapuhelinpelaaminen erottuu saavutettavuutensa ja helppouden ansiosta toimien upeana vaihtoehtona perinteiselle pelaamiselle.

Nämä pelit tarjoavat monipuolisia ja jännittäviä kokemuksia edistyneen teknologian avulla jännittäville seikkailuille. Tässä viestissä sukellamme 10 parhaaseen matkapuhelinseikkailupeliin.

Valmistaudu tutkimaan uusia maailmoja, uppoutumaan kiehtoviin juoniin ja ratkaisemaan haastavia pulmia. Ole valmiina eeppiseen matkaan ja unohtumattomiin kokemuksiin.

1. Genshin Impact

Genshin Impact löytyy listaltamme mobiilipelien joukosta, koska se tarjoaa avoimen maailman kokemuksen elementtimagiatappeluineen.

Lähde seikkailupeliin mobiilissa tutkimaan henkeäsalpaavia maisemia, voittamaan vihollisesi ja löytämään matkan varrella elementtivoimien salaisuudet.

 • Julkaisupäivä: 28. syyskuuta 2020
 • Google Play -arvosana: 4.6/5 (Ilmainen pelisovellus Androidille)
 • Kehittäjä: miHoYo
 • Pelityyppi: Toiminta-roolipeli (RPG)

Positiivinen arvostelu:

“En yleensä ole peleistä kiinnostunut, mutta Genshin Impact on koukuttanut minut. Voin viettää tunteja tutkien, jos en ole varovainen. Peli on sulava, eikä minulla ole ollut minkäänlaisia ongelmia. Ainoa miinus on pakotettu juonensulkeminen. Haluaisin vaihtoehdon ohittaa dialogit tehtävissä, koska toisinaan aloitan vahingossa vapaaehtoisen tehtävän ja minun on joko suoritettava se loppuun tai käynnistettävä sovellus uudelleen. Muuten ei moitittavaa. Pelaaminen on nautinnollista, erityisesti mobiilissa.”

Negatiivinen arvostelu:

“Peli on erinomainen, mutta se vie liikaa tilaa. Siinä olisi parannettavaa: 1. Poista tarpeettomat elementit pelistä. 2. Tuo hahmon palautusvaihtoehto, joka antaa pelaajille mahdollisuuden palauttaa 80 % käytetyistä materiaaleista hahmolle ja käyttää tätä ominaisuutta kerran viikossa. Lisää hartsi saatavuutta, kun peli laajenee, mutta hartsimäärä pysyy samana. Harkitse hartsin lisäämistä kauppaan, ehkä viisi kuuhartsiaa kuukausittain, samanlainen kuin toivetoimisto.”

Kun mobiilipelejä voi ladata ilmaiseksi Androidille, Genshin Impact kannattaa kokeilla. Lisäksi se on saatavilla kaikille alustoille ilmaiseksi.

2. Among Us

Sukella Among Us -pelin maailmaan, jännittävään sosiaaliseen päättelypeliin, jossa pelaajina miehistön jäsenet tekevät yhteistyötä suorittaakseen tehtäviä avaruusaluksella tai avaruusasemalla paljastaessaan samalla petturit, jotka pyrkivät heidän eliminointiinsa. 

Tämä peli on saavuttanut valtavan suosion yhdistäen yhteistyötä ja petosta, tehden siitä yhden parhaista seikkailuista mobiilipeleissä.

Pystytkö tunnistamaan petturit ja varmistamaan miehistösi turvallisuuden tässä kiehtovassa mobiilipelissä?

 • Julkaisupäivä: 15. kesäkuuta 2018
 • Google Play -arvio: 4.5/5 (Saatavilla ilmaiseksi Androidille).
 • Kehittäjä: InnerSloth LLC
 • Pelityyppi: Moninpelijuhlapeli

Positiivinen arvostelu

“Among Us on ehdoton ilo pelata! Mukautusmahdollisuudet, eri karttojen valikoima ja kiehtova Piiloleikki-tila pitävät jännityksen yllä. Pieni miinus on kuitenkin se, että viestiä kirjoittaessa näppäimistö ja tekstiruutu vievät suurimman osan näytöstä, mikä vaikeuttaa keskustelun seuraamista. Kompaktimpi, teemaan sopiva näppäimistö tehostaisi kokemusta. Suosittelen silti ehdottomasti kokeilemaan Among Us -peliä. Omaksu sisäinen epäilyksesi!”

Negatiivinen arvostelu

“Olen suuri Among Us -fani, mutta viimeisin päivitys on ollut pettymys. Siinä on paljon bugeja; minun täytyy usein poistua ja käynnistää peli uudelleen monta kertaa yhteysongelmien vuoksi. Lisäksi pelin lopetettuani minut Joskus vastaanottaa mustan näytön sijaan pelin latautuessa uudelleen. Lisäksi kaikkiin asioihin, tehtävistä pelipalvelimiin, tehdasviheriöitä, on ärsyttävä ja häiritsevä. Kyse on henkilökohtaisesta mausta, mutta se heikentää pelin kokonaisnautintoa.”

3. Pokémon GO

Pokémon GO ansaitsee paikkansa yhtenä parhaista mobiilipeleistä ja seikkailupelisovelluksista kiitos syventävän lisätyn todellisuuden kokemuksensa.

Pelaajat lähtevät oikeisiin maailmaseikkailuihin, jättäen sohvansa napatakseen monenlaisia Pokémonia.

Säännölliset päivitykset tuovat uusia olentoja ja ominaisuuksia, kuten kuntosalitaisteluita, tapahtumia ja sosiaalisia vuorovaikutuksia. Vaikka se ei ole yksinoikeudella Play Storeen, se on huomionarvoinen peli Pokémonien tutkimisessa ja naputtamisessa oikeassa maailmassa.

 • Julkaisupäivä: 6. heinäkuuta 2016
 • Google Play -arvostelu: 4.1/5 (Ilmainen, lisäostoksia saatavilla)
 • Kehtittäjä: Niantic, Inc.
 • Pelityyppi: Lisätty todellisuus (AR) Seikkailu

Positiivinen palaute:

“Neljän vuoden jälkeen useimmat ongelmat on ratkaistu. Peli on fantastinen, vaikka satunnaiset ongelmat ilmenevät. Sovelluksen sulkeminen ja uudelleenavaaminen auttavat. Kehittäjät ovat oikealla tiellä. Ainut haittapuoli on ärsyttävät raid-taisteluilmoitukset. Parantamisen varaa on, mutta peli on kaiken kaikkiaan nautittava ja motivoiva.”

Negatiivinen palaute:

“Pelin konsepti on loistava, mutta sen laatu on laskenut. Lisää maksettuja ominaisuuksia, tarpeettomia grafiikoita, jatkuvaa viivettä, ongelmia ja bugeja heikentävät kokemusta. Nianticin keskittyminen voittoon vesittää pelaajien nautinnon. Ei suositella uusille pelaajille, ja olemassa olevilla pelaajilla on myötätuntoani.”

Pokémon GO on jännittävä tapa tutkia oikeita paikkoja ja metsästää Pokémonia, mukaan lukien harvinaisia ja voimakkaita Legend-Pokémoneja.

4. Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile on ehdottomasti yksi huippuluokan ilmaisten mobiilipelien listan kärkipaikoista. Tämä peli tuo tunnetun Call of Duty -sarjan kätesi ulottuville upeilla mobiiligrafiikoilla. 

Siinä on intensiivisiä moninpelitaisteluita sekä jännittävä taistelupelitila. 

Pelaajat pääsevät käsiksi erilaisiin karttoihin, aseisiin ja pelitiloihin, mikä antaa heille mahdollisuuden kokea Call of Dutyn jännityksen missä tahansa he ovatkaan.

 • Julkaisupäivä: 1. lokakuuta 2019
 • Google Play -arviointi: 4,5/5
 • Kehittäjä: Activision Publishing, Inc.
 • Pelityyppi: First-Person Shooter (FPS)

Positiivinen arvostelu:

“Ehdottomasti viisi tähteä! Peli, grafiikka ja sisältö ovat kaikki uskomattomia. Olen kuitenkin kohdannut joitakin ongelmia. Viimeisimmän päivityksen jälkeen olen saanut verkkovirheen rankatussa pelissä, mikä saa minut luopumaan ja menettämään pisteitä. Nyt uusimman päivityksen jälkeen en pysty edes käyttämään sähköpostejani ilman, että peli jäätyy. Sekä mobiili- että WiFi-yhteydet pettävät. Kehittäjät, olkaa hyvät ja korjatkaa tämä ongelma. Kiitos.”

Negatiivinen arvostelu:

“Tilini on hakkeroitu, ja kehittäjien vastaus oli riittämätön! Hakkeri käyttää yhä tiliäni, vaikka sen piti olla turvattu. IT-tuki on pettymys, eikä minua korvattu kuluistani, mukaan lukien kuukausimaksu. Tämä on ollut kamala kokemus, ja olen menettänyt luottamukseni henkilötietojeni turvallisuuteen. Tällainen toiminta näin suurelta yritykseltä on anteeksiantamatonta.”

Call of Duty: Mobile on yksi suosituimmista peleistä Google Play -kaupassa, joka pitää pelaajat mukanaan monipuolisilla pelitiloillaan. 

Voit jopa liittyä ystävien kanssa entistä hauskempiin pelikokemuksiin.

5. PUBG Mobile

PUBG Mobile, uskollinen versio alkuperäisestä PlayerUnknown’s Battlegroundsista, erottuu taistelu royale -pelien joukosta.

Se ansaitsee paikkansa parhaiden mobiilipelien listallamme tarjoamalla jännittävän kamppailuelämyksen selviytymisestä. Pelaajat laskuvarjohyppäävät saarelle tavoitteenaan olla viimeinen hengissä oleva, joko yksin tai joukkueessa.

Tämä ilmainen peli ylpeilee realistisilla grafiikoilla ja kiehtovalla toiminnalla. Koe tämän selviytymispelin jännitys itse.

 • Julkaisupäivä: 19. maaliskuuta 2018
 • Google Play -arvosana: 4.2/5
 • Kehittäjä: PUBG Corporation
 • Pelityyppi: Battle Royale

Positiivinen arvostelu:

“Poikkeuksellisen hyvin tehty. Se vie 3,90 gigatavua Samsungin Android-puhelimestani, mikä vaikuttaa mittavalta mobiilipelille. Varmista, että sinulla on vähintään 5 gigatavua vapaata tilaa (ei RAM-muistia) optimaalista suorituskykyä varten. Jopa heikommilla laitteilla peli pyörii sulavasti matalilla grafiikka-asetuksilla. Kartat ja visuaalit ovat fantastisia, grafiikka on sulavaa ja aseiden todentuntuiset ääniefektit. Ohjaimet ja käyttöliittymä ovat myös sulavia ja käyttäjäystävällisiä. Huippuluokan mobiilipelaamiskokemus.”

Negatiivinen arvostelu:

“Olkoon selvää, että peli on erinomainen. Olen pelannut siitä lähtien vuodesta 2019, ja mekaniikka on sulava ja jatkuvasti kehittyvä. Kuitenkin on merkittävä ongelma: vakava fps-pudotus viimeisimmän päivityksen jälkeen. Peli lagaa, kun muut pelaajat ovat lähellä, ja se jäätyy hetkeksi laskeutuessa tilaan, jatkaen lagia, kunnes minut joko tapetaan tai pääsen pakoon. Joskus tekstuurit eivät lataudu kunnolla. Myös ystäväni kokevat lagia. Jos kehittäjät voisivat esitellä erittäin sulavat grafiikat ja säädettävän FOV:n tasapainon vuoksi, harkitsisin uudelleen kantaani.”

Yli 500 miljoonalla latauksella tämä peli on hitti syystä. Grafiikat ovat huomattavat, ja pelillä on Fortnite-tyylinen vetovoima.

6. Minecraft

Minecraft on erittäin suosittu mobiilipeli. Sen immersiivinen kokemus on avainasemassa käyttäjille. 

Vaikka se ei ole ilmainen, se mahdollistaa pelaajien rakentaa ja tutkia lohkopohjaisia virtuaalimaailmoja

Peli tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia, mahdollistaen pelaajille rakentaa rakennuksia, louhia resursseja, valmistaa työkaluja ja lähteä seikkailuihin ystävien kanssa. Voit myös hankkia uusia skinejä ja paljon muuta.

 • Julkaisupäivä: 17. marraskuuta 2011
 • Google Play -arvio: 4.5/5 (Ilmainen kokeilujakso Androidilla, 6,99 dollaria kokeilujakson jälkeen)
 • Kehtittelijä: Mojang Studios
 • Pelityyppi: Hiekkalaatikkoseikkailu

Positiivinen arvio:

“Fantastinen peli! Toivoisin, että siinä olisi enemmän ihastuttavia eläimiä, mutta yleisesti ottaen tämä peli on jännittävä ja täynnä seikkailuja.”

Negatiivinen arvio:

“Peli on erinomainen tarjoten loputtoman luovan vapauden, mutta se jää jälkeen Java Editionista ja siinä on paljon bugeja. Esimerkiksi kun minulla on loitsittua panssaria, tekstuurini peittää koko hahmoni! Se myös kaatuu avatessaan, ja olen huomannut virheen leijumisessa ja elytrossa. Asiakaspalvelu on pettymys.”

Jos etsit viihdyttäviä pelejä Google Play -kaupasta, tämä voi kiinnostaa sinua. 

Pocket Edition tarjoaa lähes kaiken, mitä on saatavilla tietokoneella, valtavan sisällön ja muokkausten avulla täydentääksesi kokemustasi.

7. Fortnite

Fortnite, vaikka ei olekaan uusin lisäys Google Play -kaupassa, erottuu sillä rajapintojen ylittävä pelaaminen, merkittävä etu mobiilipelaamisessa. 

Tämä ilmainen taistelu kuningas -peli asettaa pelaajat toisiaan vastaan kutistuvalla kartalla. 

Sen ominainen rakennusmekaniikka ja kirkas taide tyyli tarjoavat nopeaa toimintaa ja jatkuvia päivityksiä pitääkseen pelin tuoreena.

 • Julkaisupäivä: 25. heinäkuuta 2017
 • Google Play -luokitus: 4.2/5 (Ilmainen, sisältää lisäostoja)
 • Kehittäjä: Epic Games
 • Pelityyppi: Battle Royale

Positiivinen arvostelu:

“Fortnite todella toimitti ensiluokkaisen voitto royale. Aluksi hain Fortnite-kansaa hieman liikaa. Kuitenkin olen tullut huomaamaan aiemmat ennakkoluuloni. Fortnite on hurmannut minut viehätyksellään. Jotkut saattavat epäillä, mutta heidän taitopuutteensa puhuvat puolestaan. Aika parantaa peliäsi, hyvät ihmiset. -alek äitini älyjääkaapista”

Negatiivinen arvostelu:

“Pelimuistelolle ei ole todellista tarvetta, kun voit yksinkertaisesti katsoa ilmaisen pelivideon verkosta sen sijaan, että tuhlaisit turhaan johonkin tarpeettomaan!”

Niille, jotka nauttivat piirroselokuvamaisesta tyylistä ja mukautettavasta pelattavuudesta ilman verta, tämä mobiilipelin ilmainen APK-lataus saattaa olla valintasi.

8. Garena Free Fire

Garena Free Fire ansaitsee paikkansa listallamme ilmaisena mobiilipelinä, jolla on kiehtova pelikokemus.

Tämä mobiilipohjainen taistelupeli tarjoaa nopeat ottelut ja on tehnyt merkittävän vaikutuksen alalla. Androidille tarkoitettujen ilmaisten toimintapelien joukossa se tunnetaan kyvystään parantaa strategista ajattelua.

Pelaajat laskuvarjoutuvat saarelle, keräävät aseita ja kilpailevat ollakseen viimeinen seisaalle jäänyt 49 muun joukossa.

 • Julkaisupäivä: 4. joulukuuta 2017
 • Google Play -luokitus: 4,2/5 (ilmainen Androidilla)
 • Kehittäjä: Garena International I Private Limited
 • Pelityyppi: Taistelu Royale

Positiivinen arvostelu:

“Olen viettänyt paljon aikaa Free Fire -pelin parissa, ja se on todella kiehtova. On kuitenkin yksi ongelma: kun olen kaatanut vastustajan, toivoisin, etteivät seuraavat laukaukseni automaattisesti kohdistuisi heihin. On ärsyttävää, kun yritän kaataa seuraavaa vastustajaa ja laukaukset osuvat kaatuneeseen, antaen vihollisjoukkueelle mahdollisuuden voittaa minut. Tämä huolimatta siitä, että se on yksi suosikkipeleistäni, ja nautin siitä.”

Kielteinen arvostelu:

“Viimeisimmän päivityksen jälkeen Free Fire -tilini on käytännössä käyttökelvoton. Ärsyttävä pop-up koskien sankaritähtien määrää tulee jatkuvasti esiin, estäen minua pääsemästä käsiksi mihinkään pelissä. En voi mukauttaa mitään tai pelata ottelua, koska tämä pop-up ei poistu. En välitä palkkiosta; haluan vain, että peli olisi taas hauska. Toivoisin, että voisin näyttää sinulle videon tästä virheestä.”

Vaikka se ei ehkä ole uusin puhelimen peli, Free Fire haastaa strategista ajatteluasi, mikä tekee siitä yhden mielenkiintoisimmista ja suosituimmista peleistä koskaan.

Lisäksi se on käyttäjäystävällinen!

9. Clash Royale

Clash Royale saa paikkansa huippuna maksuttomien pelien joukossa Android-kaupassa antamalla sinun voittaa reaaliaikaisissa moninpelitaisteluissa.

Pelaajat keräävät ja päivittävät kortteja, jotka esittävät joukkoja, loitsuja ja puolustuskeinoja rakentaakseen taistelukorttipakkojaan ja kilpailevat intensiivisissä yksilötaisteluissa.

 • Julkaisupäivä: 2. maaliskuuta 2016
 • Google Play -luokitus: 4.3/5 (Android-pelit, Ilmainen lataus, sisältää sovelluksen sisäisiä ostoja)
 • Kehittäjä: Supercell
 • Pelityyppi: Strategia Tornipuolustus

Positiivinen arvostelu:

“Nautin pelistä; se on ilmainen ja koukuttava. Vaikka jotkut pelaajat ostavat vahvistuksia, se ei ole häirinnyt pelikokemustani tai menestystäni otteluissa. Pelin monimutkaisuus ja reaaliaikainen strateginen elementti lisäävät jännitystä, ja lyhyt pelin kesto pitää sen viihdyttävänä. Toivoisin antautumisvaihtoehtoa silloin kun olen merkittävästi jäljessä.”

Negatiivinen arvostelu:

“Peli on heikentynyt jokaisen päivityksen myötä. Uusi tornijoukko on hyödytön, ja olen kokenut usein yhteyden katkeamisia, mikä on turhauttavaa. Uusimmat käyttöliittymämuutokset ovat hankalia, tekevät korttipakkojen rakentamisesta ja navigoinnista työläämpää. Tuntuu siltä, että peli on siirtynyt maksulliseen voittoon tähtäävään malliin, asettaen voiton etusijalle pelaajakokemuksen sijaan.”

Vaikka Clash Royale ei olekaan aloittelija älypuhelinpelien saralla, se tarjoaa jännittävän kokemuksen tuhotessasi tornit ja kilpaillessasi kruunusta.

10. Roblox

Roblox on erittäin suosittu ilmainen Android-peli, joka tarjoaa verkkalavan, jossa pelaajat voivat luoda ja osallistua peleihin virtuaalimaailmassa. 

Lukemattomien käyttäjien luomia pelejä on tarjolla laaja valikoima erilaisia genrejä, roolipeliseikkailuista moninpelikilpailuihin.

 • Julkaisupäivämäärä: 1. syyskuuta 2006
 • Google Play -luokitus: 4.4/5 (Ilmaiset sovellukset ja pelit Androidille, joissa on sovelluksen sisäisiä ostoja)
 • Kehittäjä: Roblox Corporation
 • Pelityyppi: Hiekkalaatikko, MMO

Positiivinen arvostelu:

“USKOMATON PELI! Avatarin mukautusvaihtoehdot ovat laajat ja se on erinomainen alusta tehdä elinikäisiä ystäviä tai pelata rakkaiten kanssa. Satunnaiset kaatumiset johtuvat heikosta tietokoneestani, joten suosittelen laskemaan grafiikkatasoja vähemmän tehokkailla laitteilla. Voit äänichatata tai käyttää julkista chatia kommunikoidaksesi ystävien kanssa. Yleisesti ottaen se on minulle 9.9/10 peli, huolimatta satunnaisista kaatumisista.”

Negatiivinen arvostelu:

“Jatkuva pelin aikainen ponnahdusikkunoiden määrä on ärsyttävä ja vaikuttaa työntävän sinua tekemään ostoja. Ostoskohtien sijoittaminen lähelle tärkeitä pelitoimintoja tuntuu manipulatiiviselta. Viiveongelmat, erityisesti tietyissä esteissä, ovat ärsyttäviä. Jatkuva kehotus ostaa jotain on vastenmielistä. En suosittelisi tätä peliä.”

Roblox ei ehkä ole uusin tulokas korttelissa, mutta se on peli, joka on jatkuvasti kestänyt ajan hampaan iskua.

Miksi Android-pelit ovat niin suosittuja?

Yksi tärkeimmistä syistä on kyky ladata hienoja Android-pelejä ilmaiseksi. Tässä lisää syitä:

 • Laaja valikoima Android-laitteita: Pelien suosion taustalla Google Play Kaupassa on suurelta osin laaja valikoima Android-laitteita. Android on saatavilla kaikkiin älypuhelimiin aina tableteista.
 • Helppo pelien löytäminen ja asentaminen: Google Play Kauppa on keskeinen paikka, josta löytyy ja jossa on helppo asentaa uusia mobiilipelejä, tarjoten pääsyn kaikkiin suosikkipeleihisi.
 • Peligenrejen monipuolisuus: Olit sitten kiinnostunut toiminta-, strategia- tai simulaatiopelistä, jokaiselle löytyy jotain.
 • Sosiaalinen yhteydentyminen: Sosiaaliset ominaisuudet tehostavat pelikokemusta, antaen pelaajille mahdollisuuden jakaa saavutuksiaan ja kilpailla moninpelikilpailuissa.

Nämä tekijät edistävät Android-pelien laajalle levinnyttä suosiota.

Loppusanat

Kun tiivistetään top 10 matkapuhelimen seikkailupeliä, on selvää, että paras lähestymistapa mobiilipelaamiseen on etsiä jännitystä ja monipuolisuutta. 

Strategian, seikkailun, pulmapelien ja enemmän sekoituksella mobiilipelit erottuvat vaikuttavilla tyylilajeillaan ja grafiikoillaan. 

Olipa mieltymyksesi roolipeleihin, selviytymiskauhuun tai taistelukuninkaisiin, mobiilipelaamisesta löytyy jokaiselle pelaajalle jotakin.

Lue toisella kielellä