10 Мобилни приключенски игри, които ще ви отведат на виртуално пътешествие

Мобилните игри се отличават с леснота на достъп и игра, като служат като фантастична замяна за конвенционалните игри.

Тези игри предлагат разнообразни и вълнуващи преживявания с напреднала технология за вълнуващи приключения. В този пост ще се потопим в 10-те най-добри мобилни приключенски игри.

Подгответе се да изследвате нови светове, да се потопите в завладяващи разкази и да се справите с предизвикателни пъзели. Гответе се за епична битка и незабравими преживявания.

1. Genshin Impact

Genshin Impact е в списъка ни с мобилни игри, защото предлага открито преживяване с битки с елементна магия. 

Започнете приключенска игра на мобилния си телефон, за да изследвате дъхът вземащи пейзажи, побеждавате враговете си и откривате тайните на елементните сили по пътя.

 • Дата на излизане: 28-ми септември 2020 г.
 • Рейтинг на Google Play: 4.6/5 (Това е безплатна игра за Android)
 • Производител: miHoYo
 • Тип на игра: Игра с действие и визуализации на ролеви игри (RPG)

Положителен отзив:

“Обикновено не съм от хората, които играят игри, но Genshin Impact ме увлича. Мога да прекарам часове на изследвания, ако не съм внимателен. Геймплеят е плавен и няма изникване на проблеми. Единственото ми забелязване е насилственото прогресиране на историята. Предпочел бих опция да прескоча диалози в поръчките, тъй като понякога случайно започвам допълнителна поръчка и трябва да я завърша или да рестартирам приложението. Извън това, няма оплаквания. Играта е забавна, особено на мобилни устройства.”

Отрицателен отзив:

“Играта е отлична, но изразходва твърде много памет. Нуждаете се от някои подобрения: 1. Премахнете ненужните елементи от играта. 2. Въведете опция за нулиране на героя, което позволява на играчите да възвърнат 80% от материалите, използвани по един герой, и да използват тази функция веднъж седмично. Увеличете наличността на смола, тъй като играта се разширява, но количеството смола остава същото. Разгледайте добавянето на смола в магазина, може би пет месечни лунистите, подобни на системата за желания.”

Със способността да изтегляте игри безплатно за Android, Genshin Impact заслужава да се опитате. Освен това е безплатно достъпна на всички платформи.

2. Сред Нас

Заглавете се в света на Сред Нас, вълнуваща социална игра за откриване, в която играчите, като членове на екипажа, сътрудничат за изпълнението на задачи на космически кораб или космическа станция, докато разкриват импосторите, насочени към тяхното унищожение.

Тази игра е спечелила огромна популярност със своето съчетание от тимова работа и измама, като я прави едно от най-добрите приключения в света на мобилните игри.

Ще успеете ли да идентифицирате импосторите и да осигурите безопасността на екипажа си в тази завладяваща мобилна игра?

 • Дата на издаване: 15 юни 2018 г.
 • Рейтинг в Google Play: 4,5/5 (Налична като безплатно изтегляне за Android).
 • Разработчик: InnerSloth LLC
 • Вид на играта: Мултиплейър Парти Игра

Положителен отзив:

“Сред Нас е истинско удоволствие за игра! Персонализационните опции, разнообразието от карти и ексалтиращият режим Скриване и Търсене поддържат нивата на вълнение високи. Въпреки това има едно малко неудобство. При въвеждане на съобщение клавиатурата и текстовото поле заемат по-голямата част от екрана, което прави трудно следенето на чата. По-компактна клавиатура, съобразена с темата, би подобрила преживяването. Все пак топло препоръчвам да опитате Сред Нас. Приемете вътрешната си подозрителност!”

Отрицателен отзив:

“Аз съм голям фен на Сред Нас, но последното обновление беше разочарование. Има много грешки; често трябва да излизам и да рестартирам играта няколко пъти поради проблеми с връзката. Освен това, след завършване на игра, понякога срещам черен екран вместо да се зареди отново играта. Също така, зелената обвивка на всичко, от задачи до игрови сървъри, е дразнеща и отвличаща. Това е въпрос на личен вкус, но отнема от общото удоволствие от играта.”

3. Покемон ГО

Покемон ГО заема място си като водеща мобилна игра и едно от най-добрите приложения за приключенски игри, благодарение на неговото завладяващо разширено реалностно изживяване.

Играчите тръгват на приключения в реалния свят, напускайки диваните си, за да хванат разнообразни покемони.

Редовните актуализации внасят нови същества и функции, като например битките в терен, събития и социални взаимодействия. Въпреки че не е ексклузивен за магазина за приложения Play Store, това е изключителна игра за изследване и хващане на покемони в реалния свят.

 • Дата на излизане: 6 юли 2016 г.
 • Рейтинг в Google Play: 4.1/5 (Безплатно със завършени покупки в приложението)
 • Разработчик: Niantic, Inc.
 • Вид на играта: Разширена реалност (AR) Приключение

Положителни отзиви:

“След четири години повечето проблеми са решени. Играта е фантастична, въпреки случайните грешки. Изключването и повторното отваряне на приложението помага. Разработчиците са на правилния път. Единственият недостатък са досадните известия за битките. Има място за подобрения, но играта е общо взето приятна и мотивираща.”

Отрицателни отзиви:

“Концепцията на играта е брилянтна, но качеството й е намалено. Повече платени функции, излишна графика и постоянни забавяния, грешки и бъгове намаляват преживяването. Фокусирането на Niantic върху печалбите вреди на насладата на играчите. Не се препоръчва на нови играчи, а на съществуващите играчи имам съжаление.”

Покемон ГО е вълнуващ начин да изследвате реални места, докато ловите за покемони, включително редки и мощни Легендарни покемони.

4. Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile е нещо задължително във всяко класиране на най-добрите безплатни мобилни игри. Тази игра пренася известната поредица Call of Duty до върха на вашите пръсти с някои от най-добрите мобилни графики.

Тя предлага интензивни мултиплейър битки и вълнуващ режим на битка за оцеляване.

Играчите имат достъп до различни карти, оръжия и режими на игра, което им позволява да усетят адреналиновата вълна на Call of Duty навсякъде, където се намират.

 • Дата на излизане: 1 октомври 2019 г.
 • Рейтинг в Google Play: 4.5/5
 • Разработчик: Activision Publishing, Inc.
 • Вид на играта: Първо лице (FPS)

Положително мнение:

“Абсолютно пет звезди! Геймплеят, графиката и съдържанието са невероятни. Въпреки това се сблъскавам с някои проблеми. След последното актуализиране получавам мрежова грешка в рейтингови мачове, което ме принуждава да напусна и да губя точки. Сега, след най-новото актуализиране, дори не мога да отворя пощите си, без да замръзне играта. И двете връзки, както на данни, така и на WiFi, се прекъсват. Разработчици, моля, справете се с този проблем. Благодаря ви.”

Отрицателно мнение:

“Моят профил беше хакнат, а реакцията на разработчиците беше незадоволителна! Хакерът все още използва моя профил, дори след като той трябваше да бъде осигурен. ИТ поддръжката е разочароваща, и не бях компенсиран за разходите си, включително месечна абонаментна такса. Това беше ужасен опит, и загубих доверие в сигурността на личната си информация. За компания от този размер, това е неприемливо.”

Call of Duty: Mobile е една от най-популярните игри в Google Play Store, които държат играчите ангажирани с разнообразието си игрови режими.

Можете дори да се присъедините с приятели за още забавление.

5. PUBG Mobile

PUBG Mobile, вярна адаптация на оригиналния PlayerUnknown’s Battlegrounds, е изключителна битка Battle royale игра.

Той заслужава място в нашия списък с най-добри мобилни игри, като предлага вълнуващо преживяване борбата за оцеляване.

Играчите прелязват с парашут на остров, стремейки се да бъдат последният оцелял, както самостоятелно, така и в отбори.

Тази безплатна игра за изтегляне разполага с реалистична графика и вълнуващо действие. Преживейте вълнението на тази игра за оцеляване сами.

 • Дата на пускане: 19 март 2018 г.
 • Рейтинг на Google Play: 4.2/5
 • Производител: PUBG Corporation
 • Тип на играта: Battle Royale

Положителен отзив:

“Изключително добре разработена. Заема 3,90GB на моя Samsung Android телефон, което изглежда значително за мобилна игра. Уверете се, че разполагате с поне 5GB свободно място за оптимална производителност. Дори на устройства с по-нисък клас, играта работи гладко с ниски настройки на графиката. Картите и визуалите са фантастични, с гладки графики и автентични звукови ефекти на пушка. Контролите и потребителският интерфейс също са гладки и лесни за използване. Висок клас мобилно гейминг преживяване.”

Отрицателен отзив:

“Нека бъда ясен, тази игра е отлична. Играя от 2019 г. и механиката е гладка, непрекъснато подобряваща се. Все пак има сериозен проблем: сериозно падане на кадрите в секунда от последната актуализация. Играта забива, когато другите играчи са близо, и замръзва за секунда при кацане в режима, продължавайки да забива, докато съм или убит или избягам. Понякога текстурите не се зареждат правилно. Приятелите ми също имат проблеми с забиването. Ако разработчиците могат да въведат много гладки графики и настройваемо FOV за баланс, ще преразгледам позицията си.”

С над 500 милиона изтегляния, тази игра е хит по добра причина. Графиките са забележителни, а игровият процес има привлекателност, подобна на Fortnite.

6. Minecraft

Minecraft е изключително популярно мобилно приложение за игри. Неговото завладяващо изживяване е ключово влакно за потребителите. 

Въпреки че не е безплатна, позволява на играчите да строят и изследват светове с блокове

Играта предлага неограничени възможности, позволява на играчите да строят сгради, да добиват ресурси, да изработват инструменти и да се отправят на приключения с приятели. Можете също така да придобивате нови кожи и още много други.

 • Дата на излизане: 17 ноември 2011 г.
 • Рейтинг на Google Play: 4.5/5 (Безплатен пробен период на Android, $6.99 след пробата)
 • Разработчик: Mojang Studios
 • Вид на играта: Песочничка приключенска

Положителен преглед:

“Фантастична игра! Желая, че имаше още много милосърдни животни, но общо взето, тази игра е вълнуваща и пълна с приключения.”

Отрицателен преглед:

“Играта е отлична, предлага безкрайна творческа свобода, но не успява да се конкурира успешно с Java Edition и е изпълнена с бъгове. Например, когато нося омагьосано брониране, текстурата покрива целия ми герой! Също така при отвaране пада и забелязах глюк с левитацията и елитра. Обслужването на клиенти е разочароващо.”

Ако търсите забавни игри в Google Play Store, тази може да ви заинтригува. 

По джобната версия предлага почти всичко налично на компютъра, с обширно съдържание и модове, които ще подобрят вашето изживяване.

7. Fortnite

Fortnite, въпреки че не е най-новото допълнение към Google Play Store, се отличава с игра на множество платформи, което е голямо предимство в света на мобилните игри. 

Тази безплатна игра на битка за оцеляване поставя играчите един срещу друг на намаляваща карта. 

Нейната характерна механика за изграждане и яркият художествен стил осигуряват бързо действие и непрекъснати актуализации, за да запазят играта свежа.

 • Дата на издаване: 25 юли 2017 г.
 • Оценка в Google Play: 4,2/5 (Безплатно със закупувания в приложението)
 • Производител: Epic Games
 • Вид на играта: Battle Royale

Положителен отзив:

“Fortnite наистина представи победа на високо ниво. Първоначално смятах, че обстановката около Fortnite е малко твърде много. Всъщност обаче осъзнах предишните си заблуди. Fortnite ме покори с чара си. Някои може и да се съмняват, но техният липсващ уменият говори само за себе си. Време е да усъвършенствате играта си, хора. – алек от хладилникът на майка ми”

Отрицателен отзив:

“Няма истинска нужда от игрови документални филми, когато можете просто да гледате безплатно видео на игра онлайн вместо да харчите пари за нещо ненужно!”

За онези, които наслаждават на анимационен стил и персонализирано геймплей без кръвопролития, това безплатно изтегляне на APK файл за мобилна игра може би би е вашето предпочитане.

8. Garena Free Fire

Garena Free Fire си заслужава място в нашия списък като безплатно мобилно приложение за игри с пленяващо изживяване. 

Тази мобилна битка на роял тип предлага бързи мачове и има значително въздействие в индустрията. Сред безплатните акционни игри за Android е известна със способността си да подобрява стратегическото мислене

Играчите кацат с парашут на остров, събират оръжия и се съревновават да оцелеят като последния сред 49 други.

 • Дата на излизане: 4 декември 2017
 • Оценка в Google Play: 4.2/5 (Безплатно за Android)
 • Производител: Garena International I Private Limited
 • Тип на играта: Битка на роял тип

Позитивна рецензия:

“Спрял съм много време върху Free Fire и действително е пленяваща. Все пак има една проблем: след като свалиш опонента, бих искал следващите ни изстрели да не ги спрямоцелят автоматично. Засрамващо е, когато се опитваш да свалиш следващия опонент, само за да попаднеш на падналия, като даваш шанс на противническия отбор да те победи. Въпреки това, това е една от любимите ми игри и с удоволствие я играя.”

Негативна рецензия:

“След последното актуализиране моя акаунт в Free Fire е практически неизползваем. Досадно изскачащо прозорче, свързано с броя звезди на героя, продължава да се появява, което ми пречи да достъпвам каквото и да е в играта. Не мога да настроя нищо или дори да играя мач, защото това изскачащо прозорче не изчезва. Не ми пука за наградата; просто искам играта да бъде забавна отново. Желал бих да мога да ви покажа видео на този глюк.”

Въпреки че може и да не е най-новата игра за телефони, Free Fire предизвиква стратегическото ви мислене, като я прави една от най-интересните и популярни игри някога. 

Освен това, тя е лесна за използване!

9. Clash Royale

Clash Royale заема място сред водещите безплатни игри в Android магазина, като ви позволява да спечелите победа в реални многопотребителски битки на живо.

Играчите събират и подобряват карти с войници, заклинания и отбранителни средства, за да съставят своите боен състав и да се състезават в интензивни един на един битки.

 • Дата на издаване: 2 март 2016 г.
 • Оценка в Google Play: 4,3 / 5 (Android игри, Безплатно изтегляне, с възможности за покупка в приложението)
 • Производител: Supercell
 • Вид Игра: Стратегия за Защита на Кула

Положителен отзив:

“Наслаждавам се на играта; тя е безплатна и завладяваща. Въпреки че някои играчи купуват усилвания, това не е пречка за моето удоволствие или успех в мачовете. Сложността на играта и стратегическите елементи на реалното време добавят вълнение, а кратката продължителност на играта я прави забавна. Желая си опция за отказ, когато съм значително отстъпил.”

Отрицателен отзив:

“Играта намалява с всяка актуализация. Новият войник на кулата е безполезен, аз често изпитвам честни прекъсвания, което е дразнещо. Най-новите промени в потребителския интерфейс са неудобни, правейки изграждането на състава и навигацията неудобни. Изглежда, че играта се е обърнала към модел “към-печалба-чрез-плащане”, като предпочита печалбата пред преживяването на играча.”

Въпреки че не е новак на сцената на смартфоновите игри, Clash Royale предлага вълнуващо преживяване, докато разрушавате кули и се борите за короната.

10. Roblox

Roblox е изключително популярна безплатна игра за Android, която предоставя онлайн платформа, където играчите могат да създават и участват в игри във виртуален свят. 

С безброй игри създадени от потребителите, има широка гама от жанрове за изследване, от ролеви приключения до мултиплейър състезания.

 • Дата на издаване: 1 септември 2006 г.
 • Рейтинг в Google Play: 4.4/5 (Безплатни приложения и игри за Android, с покупки в приложението)
 • Производител: Roblox Corporation
 • Вид на играта: Пясъчник, MMO

Положителен отзив:

“НЕВЕРОЯТНА ИГРА! Опциите за персонализация на аватарите са обширни и това е страхотна платформа, на която можете да си намерите пожизнени приятели или да играете с близки. Оказват се случайни сривове заради нискокачественият ми компютър, така че препоръчвам да намалите настройките на графиката на по-слабите устройства. Можете да използвате гласов чат или обществен чат, за да комуникирате с приятелите си. В цялост, за мен играта е 9.9/10, въпреки случайните сривове.”

Отрицателен отзив:

“Постоянните изкачащи прозорци по време на игра са досадни, изглежда че ви натискат да правите покупки. Поставянето на бутони за покупка близо до важни игрови контроли изглежда манипулативно. Проблемите с лагове, особено в определени платформи за препятствия, са досадни. Натрапчивите подкани за покупка не са привлекателни. Нямам да препоръчам тази игра.”

Roblox може и да не е най-новото дете на блока, но е игра, която постоянно издържа на изпитанията на времето.

Защо Android геймингът е толкова популярен?

Една от основните причини е възможността да изтегляте страхотни Android игри безплатно. Ето още някои причини за популярността му:

 • Голямо разнообразие от Android устройства: Популярността на игрите в Google Play Store се дължи предимно на голямото разнообразие от Android устройства. Android е наличен на всичко, от смартфони до таблети.
 • Лесно откриване и инсталиране на игри: Google Play Store е централен хъб, който улеснява намирането и инсталирането на нови мобилни игри, осигурявайки достъп до всичките ви любими гейминг преживявания.
 • Разнообразие от жанрове на игрите: Независимо дали сте заинтересовани от игри с действие, стратегически игри или симулации, има нещо за всекиго.
 • Социална връзаност: Социалните функции подобряват гейминг преживяването, като позволяват на играчите да споделят постижения и да се състезават в мултиплейър състезания.

Тези фактори допринасят за широката популярност на Android гейминга.

Заключителни думи

При приключване на нашите топ 10 мобилни приключенски игри, става ясно, че най-добрият подход за мобилните игри е да се търси вълнение и разнообразие.

С комбинация от стратегия, приключение, пъзели и други, мобилните игри се отличават с впечатляващите си жанрове и графики.

Независимо дали сте по RPG-та, сцени от битки за оцеляване или битки на смърт, има нещо за всеки геймър в мобилните игри.

Четете на друг език