10 Mobilspel Äventyr som tar dig med på en Virtuell Resa

Mobile gaming sticker ut för sin tillgänglighet och enkelhet att spela, vilket gör det till ett fantastiskt substitut för konventionellt spelande.

Dessa spel levererar varierande och spännande upplevelser med avancerad teknik för thrillersäventyr. I den här posten kommer vi att dyka in i de 10 bästa mobila äventyrsspelen.

Förbered dig för att utforska nya riken, fördjupa dig i fängslande berättelser och ta dig an utmanande pussel. Gör dig redo för ett episkt uppdrag och minnesvärda upplevelser.

1. Genshin Impact

Genshin Impact finns på vår lista över mobila spel eftersom det erbjuder en öppen världsupplevelse med strider med elementmagi. Ge dig ut på ett äventyrsspel i mobilen för att utforska hisnande landskap, besegra dina fiender och upptäcka hemligheterna hos elementmakterna längs vägen.

 • Släppdatum: 28 september 2020
 • Google Play-betyg: 4.6/5 (Detta är ett gratis applikationsspel för Android)
 • Utvecklare: miHoYo
 • Speltyp: Action Rollspel (RPG)

Positiv recension:

“Jag är vanligtvis inte intresserad av spel, men Genshin Impact har fångat mitt intresse. Jag kan spendera timmar med att utforska om jag inte är försiktig. Spelupplevelsen är smidig, och jag har inte stött på några problem. Mitt enda klagomål är den tvångsmässiga framstegshistorien. Jag skulle föredra ett alternativ att hoppa över dialog i uppdrag, eftersom jag ibland av misstag börjar ett frivilligt uppdrag och måste fullfölja det eller starta om appen. För övrigt inga klagomål. Spelupplevelsen är trevlig, speciellt på mobil.”

Negativ recension:

“Spelet är utmärkt, men det tar för mycket lagringsutrymme. Det behöver vissa förbättringar: 1. Ta bort onödiga element från spelet. 2. Inför ett alternativ för att återställa karaktärer, vilket skulle tillåta spelare att återfå 80% av de material som användes på en karaktär och använda den här funktionen en gång i veckan. Öka tillgängligheten på harts, då spelet utvecklas men hartsmängden förblir densamma. Överväg att lägga till harts i butiken, kanske fem månadsvis, liknande önskesystemet.”

Med möjligheten att ladda ner spel gratis på Android är Genshin Impact värt att prova. Dessutom är det tillgängligt på alla plattformar gratis.

2. Among Us

Dyk in i världen av Among Us, ett spännande socialt deduktionspel där spelare, som besättningsmedlemmar, samarbetar för att slutföra uppgifter på ett rymdskepp eller rymdstation samtidigt som de avslöjar bedragare som är ute efter deras eliminering.

Spelet har fått enorm popularitet för sin blandning av teamwork och bedrägeri, vilket gör det till ett av de bästa äventyren bland mobila spel.

Kommer du att kunna identifiera bedragarna och se till att din besättning är säker i detta fängslande mobila spel?

 • Släppdatum: 15 juni 2018
 • Google Play-betyg: 4.5/5 (Tillgängligt som gratis nedladdning för Android).
 • Utvecklare: InnerSloth LLC
 • Speltyp: Multiplayer Party Game

Positiv recension:

“Among Us är sjukt roligt att spela! Anpassningsalternativen, olika kartor och den spännande gömmer-sig-leken håller spänningsnivåerna höga. Det finns dock en liten snag. När man skriver ett meddelande tar tangentbordet och textrutan upp större delen av skärmen, vilket gör det svårt att följa chatten. Ett mer kompakt tangentbord i linje med temat skulle förbättra upplevelsen. Men jag rekommenderar verkligen att ge Among Us en chans. Omfamna din inre suspekta!”

Negativ recension:

“Jag är en stor fan av Among Us, men den senaste uppdateringen har varit en besvikelse. Den är full av buggar; jag måste ofta avsluta och starta om spelet flera gånger på grund av anslutningsproblem. Dessutom händer det att jag efter att ha avslutat ett spel möts av en svart skärm istället för att spelet laddas om. Dessutom är den gröna konturen på allt, från uppgifter till spelservrar, både irriterande och distraherande. Det är en smaksak, men det tar bort från det övergripande nöjet med spelet.”

3. Pokémon GO

Pokémon GO intar sin plats som en topp mobilspel och en av de bästa äventyrsspel apparna, tack vare dess fängslande augmented reality-upplevelse. 

Spelare ger sig ut på verkliga äventyr, lämnar sina soffor för att fånga en mängd olika Pokémon. 

Regelbundna uppdateringar tillför nya varelser och funktioner, som gymstrider, event och sociala interaktioner. Även om det inte är exklusivt för Play Store är det ett framstående spel för att utforska och fånga Pokémon i den verkliga världen.

 • Releasedatum: 6 juli 2016
 • Google Play-betyg: 4.1/5 (Gratis med köp i appen)
 • Utvecklare: Niantic, Inc.
 • Speltyp: Augmented Reality (AR) Äventyr

Positiv feedback

“Efter fyra år är de flesta problemen lösta. Spelet är fantastiskt, trots sporadiska buggar. Att stänga och öppna appen hjälper. Utvecklarna är på rätt spår. Det enda negativa är de irriterande anmälningarna för raid-strider. Det finns utrymme för förbättring, men spelet är överlag underhållande och motiverande.”

Negativ feedback

“Spelkonceptet är briljant, men kvaliteten har minskat. Fler betalfunktioner, onödig grafik och ihållande lagg, buggar och fel minskar upplevelsen. Niantics fokus på vinst underminerar spelarnas nöje. Ej rekommenderat för nya spelare och befintliga spelare har min sympati.”

Pokémon GO är ett spännande sätt att utforska verkliga platser samtidigt som man jagar Pokémon, inklusive sällsynta och kraftfulla Legendariska Pokémon.

4. Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile är ett måste på vilken som helst lista över de bästa gratis mobilspelen. Det här spelet ger den berömda Call of Duty-serien till dina fingertoppar med några av de finaste mobila grafikerna.

Det har intensiva multiplayer-sammandrabbningar och en spännande battle royale-läge.

Spelare har tillgång till olika kartor, vapen och spellägen som tillåter dem att uppleva spänningen i Call of Duty var de än befinner sig.

 • Släppdatum: 1 oktober 2019
 • Google Play-betyg: 4,5/5
 • Utvecklare: Activision Publishing, Inc.
 • Speltyp: Förstapersonsskjutare (FPS)

Positiv recension:

“Absolut fem stjärnor! Spelmekaniken, grafiken och innehållet är fantastiska. Dock har jag stött på vissa problem. Sedan en nylig uppdatering har jag fått nätverksfel i rankade matcher, vilket gör att jag måste avsluta och förlora poäng. Och nu, efter den senaste uppdateringen, kan jag inte ens komma åt mina mail utan att spelet fryser. Både data- och WiFi-anslutningar misslyckas. Utvecklare, adressera gärna detta problem. Tack.”

Negativ recension:

“Mitt konto blev hackat, och utvecklarnas svar var otillräckligt! Hackern använder fortfarande mitt konto även efter att det enligt uppgift var säkrat. IT-supporten är bristfällig, och jag kompenserades inte för mina utgifter, inklusive en månatlig prenumeration. Det här har varit en fruktansvärd upplevelse, och jag har förlorat förtroendet för säkerheten i min personliga information. För ett företag av denna storlek är detta oacceptabelt.”

Call of Duty: Mobile är ett av de mest populära spelen på Google Play Store och håller spelare engagerade med sin mångfald av spellägen.

Du kan till och med bilda team med vänner för mer nöje.

5. PUBG Mobile

PUBG Mobile, en trogen anpassning av det ursprungliga PlayerUnknown’s Battlegrounds, är ett enastående battle royale-spel. 

Det förtjänar sin plats på vår lista över de bästa mobila spelen genom att erbjuda en spännande fight-for-survival upplevelse. Spelare fallskärmshoppar in på en ö och kämpar för att vara den sista som står kvar, antingen solo eller i lag. 

Detta spel som är gratis att ladda ner skryter med realistisk grafik och gripande handling. Upplev spänningen i detta överlevnadsspel själv.

 • Utgivningsdatum: 19 mars 2018
 • Google Play Betyg: 4.2/5
 • Utvecklare: PUBG Corporation
 • Speltyp: Battle Royale

Positiv recension:

“Enastående välgjort. Spelet tar upp 3,90 GB på min Samsung Android-telefon, vilket verkar vara ganska mycket för ett mobilt spel. Se till att du har minst 5 GB ledigt lagringsutrymme (inte RAM) för optimal prestanda. Även på enheter med lägre prestanda körs spelet smidigt med låga grafikinställningar. Kartorna och visuella effekterna är fantastiska, med smidig grafik och autentiska ljudeffekter för vapen. Kontrollerna och användargränssnittet är också smidiga och användarvänliga. En förstklassig mobilspelsupplevelse.”

Negativ recension:

“Låt mig vara tydlig, det här spelet är utmärkt. Jag har spelat sedan 2019 och mekaniken är smidig och ständigt förbättras. Men det finns ett stort problem: en allvarlig fps-drop sedan den senaste uppdateringen. Spelet får hack och laggar när andra spelare är i närheten och det fryser till i en sekund vid landningen i läget och fortsätter att hacka tills jag antingen dödas eller undkommer. Ibland laddas texturer inte korrekt. Mina vänner upplever också hack. Om utvecklarna kunde introducera superjämn grafik och justerbart FOV för balans, skulle jag ompröva min ståndpunkt.”

Med över 500 miljoner nedladdningar är detta spel en succé av en anledning. Grafiken är anmärkningsvärd, och spelet har en liknande appell som Fortnite.

6. Minecraft

Minecraft är en mycket populär mobilspelsapp. Dess fängslande upplevelse är en nyckelattraktion för användarna. 

Även om den inte är gratis får spelare möjlighet att konstruera och utforska blockbaserade virtuella världar

Spelet erbjuder obegränsade möjligheter, vilket gör det möjligt för spelare att bygga strukturer, utvinna resurser, skapa verktyg och ge sig ut på äventyr med vänner. Du kan också skaffa nya skins och mer.

 • Släppdatum: 17 november 2011
 • Google Play-betyg: 4,5/5 (Gratis prov på Android, $6,99 efter provperioden)
 • Utvecklare: Mojang Studios
 • Speltyp: Sandlådeäventyr

Positiv recension:

“Fantastiskt spel! Jag önskar att det fanns fler gulliga djur, men överlag är detta spel spännande och fullt av äventyr.”

Negativ recension:

“Spelet är utmärkt och erbjuder obegränsad kreativ frihet, men det når inte riktigt upp till Java Edition och är fullt av buggar. Till exempel, när jag har på mig förtrollade rustningar täcker texturen hela min karaktär! Spelet kraschar även vid uppstart, och jag har märkt en glitch med levitation och elytra. Kundtjänsten är besviken.”

Om du letar efter underhållande spel i Google Play Store kan detta vara av intresse för dig. 

Pocket Edition erbjuder nästan allt som finns tillgängligt på PC, med ett stort utbud av innehåll och modifikationer för att förbättra din upplevelse.

7. Fortnite

Fortnite, medan det inte är det senaste tillskottet i Google Play Store, utmärker sig för sin cross-platform play, en stor fördel inom mobilt spelande. 

Det här gratis slagfältspelet låter spelare utmana varandra på en krympande karta. 

Den karakteristiska byggmekaniken och den ljusa konststilen ger snabb action och löpande uppdateringar för att hålla spelet fräscht.

 • Release Date: 25 juli 2017
 • Google Play Rating: 4.2/5 (Gratis med köp i appen)
 • Utvecklare: Epic Games
 • Speltyp: Battle Royale

Positiv Recension:

“Fortnite levererade verkligen en högkvalitativ seger royale. Till en början tyckte jag att Fortnite-fansen var lite för mycket. Men jag har kommit att inse mina tidigare missuppfattningar. Fortnite har vunnit mig över med sin charm. Vissa kan tvivla, men deras brist på skicklighet talar volymer. Dags att skärpa sig, vänner – alek från min mammas smarta kylskåp”

Negativ Recension:

“Det finns ingen verklig anledning till att göra en spel-dokumentär när du enkelt kan titta på en gratis spelfilm online istället för att spendera på något onödigt!”

För de som gillar en tecknad stil och anpassningsbart spelande utan något blod, kan den här mobila spelets gratis APK-nedladdning vara precis vad du söker.

8. Garena Free Fire

Garena Free Fire intar sin plats på vår lista som en gratis mobilspelapp med en fängslande upplevelse. 

Det här mobila stridsroyalespelet erbjuder snabba matcher och har gjort en betydande påverkan på branschen. Bland gratis actionspel för Android är det känt för sin förmåga att förbättra strategiskt tänkande

Spelare fallskärmshoppa ner på en ö, samlar vapen och tävlar om att vara den sista som står kvar bland 49 andra.

 • Utgivningsdatum: 4 december 2017
 • Google Play-betyg: 4.2/5 (Gratis på Android)
 • Utvecklare: Garena International I Private Limited
 • Speltyp: Stridsroyale

Positiv Recension:

“Jag har tillbringat en bra tid med Free Fire och det är verkligen fängslande. Men, det finns ett problem: efter att ha knockat ner en motståndare önskar jag att våra nästa skott inte automatiskt skulle sikta in på dem. Det är frustrerande när man försöker ta ner nästa motståndare, bara för att skotten ska träffa den nedlagda och ge fiendelaget en chans att besegra mig. Trots detta är det ett av mina favoritspel och jag njuter av att spela det.”

Negativ Recension:

“Efter den senaste uppdateringen är mitt Free Fire-konto praktiskt taget oanvändbart. En irriterande popup angående heroiska stjärnor dyker upp hela tiden och förhindrar mig från att komma åt någonting i spelet. Jag kan inte anpassa någonting eller ens spela en match eftersom denna popup inte försvinner. Jag bryr mig inte om belöningen; jag vill bara att spelet ska vara roligt igen. Jag önskar att jag kunde visa er en video på detta fel.”

Fastän det kanske inte är det nyaste spelet för telefoner, utmanar Free Fire ditt strategiska tänkande, vilket gör det till ett av de mest intressanta och populära spelen någonsin. 

Och dessutom är det användarvänligt!

9. Clash Royale

Clash Royale intar sin plats som en av de bästa gratis spelen på Android-butiken genom att låta dig kräva seger i realtidsmultiplayerspel. 

Spelare samlar och uppgraderar kort med trupper, trollformler och försvar för att bygga sina stridsdäck och tävla i intensiva en-mot-en-matcher.

 • Release datum: 2 mars 2016
 • Google Play-betyg: 4.3/5 (Android-spel, Gratis nedladdning, med köp i appen)
 • Utvecklare: Supercell
 • Speltyp: Strategi Tower Defense

Positiv recension:

“Jag gillar spelet; det är gratis och engagerande. Även om vissa spelare köper power-ups har det inte hindrat mitt nöje eller min framgång i matcherna. Spelets komplexitet och realtidsstrategielement lägger till spänning, och den korta speltiden håller det underhållande. Jag skulle önska en uppgivande-alternativ när jag ligger betydligt efter.”

Negativ recension:

“Spelet har försämrats med varje uppdatering. Den nya torntruppen är värdelös, och jag har upplevt frekventa avbrott vilket är frustrerande. De senaste användargränssnittsändringarna är besvärliga, vilket gör att det är krångligt att bygga däck och navigera. Det känns som att spelet har gått över till en betala-för-att-vinna-modell och prioriterar vinst över spelarupplevelsen.”

Trots att Clash Royale inte är nykomlingen på smartphone-spelmarknaden erbjuder det en hänförande upplevelse när du demolera torn och kämpar om kronan.

10. Roblox

Roblox är ett mycket populärt gratis Android-spel som erbjuder en onlineplattform där spelare kan skapa och delta i spel i en virtuell värld. 

Med otaliga användargenererade spel finns det ett brett utbud av genrer att utforska, från rollspelsäventyr till flerspelartävlingar.

 • Släppdatum: 1 september 2006
 • Google Play-betyg: 4.4/5 (Gratis appar och spel för Android, med köp i appen)
 • Utvecklare: Roblox Corporation
 • Speltyp: Sandbox, MMO

Positiv recension:

“OTROLIGT SPEL! Avataranpassningsmöjligheterna är många, och det är en bra plattform för att skapa livslånga vänskaper eller spela med nära och kära. De tillfälliga krascherna beror på min dator av låg kvalitet, så jag rekommenderar att sänka grafikinställningarna på mindre kraftfulla enheter. Du kan röstchatta eller använda offentlig chatt för att kommunicera med vänner. Totalt sett är det ett 9.9/10-spel för mig, trots de tillfälliga krascherna.”

Negativ recension:

“De ständiga popup-meddelandena under spelets gång är irriterande och verkar försöka få dig att göra köp. Placeringen av köpknapparna nära viktiga spelskontroller känns manipulativ. Laggproblem, särskilt i vissa hinderbanor, är frustrerande. De ihållande uppmaningarna att köpa något är avskräckande. Jag skulle inte rekommendera detta spel.”

Roblox kanske inte är den nyaste i gänget, men det är ett spel som konsekvent har stått sig tidens prövningar.

Varför är Android-spel så populära?

Ett av de främsta skälen är möjligheten att ladda ner coola Android-spel gratis. Här är fler anledningar:

 • Brett utbud av Android-enheter: Populäriteten hos spel i Google Play Store beror till stor del på det breda utbudet av Android-enheter. Android finns tillgängligt på allt från smartphones till surfplattor.
 • Lätt att upptäcka och installera spel: Google Play Store är en central hubb som gör det enkelt att hitta och installera nya mobila spel, vilket ger tillgång till alla dina favoritspelsupplevelser.
 • Varierade spelgenrer: Oavsett om du är intresserad av action, strategi eller simuleringsspel finns det något för alla.
 • Social anslutning: Sociala funktioner förbättrar spelupplevelsen genom att låta spelare dela prestationer och tävla i flerspelarturneringar.

Dessa faktorer bidrar till den omfattande populariteten hos Android-spel.

Avslutande ord

När vi summerar våra topp 10 mobila äventyrsspel, är det tydligt att det bästa tillvägagångssättet för mobilt spelande är att söka spänning och mångfald.

Med en blandning av strategi, äventyr, pussel och mer, sticker mobila spel ut med sina imponerande genrer och grafik.

Oavsett om du gillar RPGs, överlevnadskaos eller battle royales, finns det något för varje spelare inom mobilspelandet.

Läs på ett annat språk