Data Science Möjligheter: Lär Dig Hur Du Ansöker Online på Olika Jobbplattformar

Letar du efter ett välbetalt data science-jobb? Upptäck dessa sju plattformar för att hitta din nästa möjlighet.

Trots osäkra tider är det viktigt att börja någonstans. Den här bloggen kommer att guida dig genom de bästa plattformarna för att hitta lukrativa data science-tjänster.

Med den ökande efterfrågan på datakompetens kommer du att ha tillgång till distans-, frilans-, och traditionella möjligheter.

De 7 bästa online jobbplattformarna där du kan söka jobb

Här är sju av de bästa online jobbplattformarna för data science möjligheter. 

1. LinkedIn

LinkedIn är en ledande plattform för data scientists som söker välbetalda roller och erkännande för sina färdigheter. 

Den erbjuder ett brett utbud av jobbmöjligheter inom datavetenskap över olika branscher. 

Plattformens avancerade algoritmer rekommenderar jobb som överensstämmer med din profil, färdigheter och intressen, vilket gör jobbsökande mer effektivt.

Ansökan och Nätverkande

Du kan enkelt söka jobb och direkt kontakta rekryterare.

LinkedIn underlättar även för utökning av ditt professionella nätverk, vilket gör det möjligt att ansluta dig till ledare inom data science.

Förstärkning av din profil med nyckelkompetenser, projekt och rekommendationer gör dig mer synlig för rekryterare som en toppkandidat.

Hålla sig informerad

Plattformen förenklar att hålla sig informerad om de senaste trenderna och bästa praxis inom datavetenskap. 

Den tillhandahåller noga utvalt innehåll för att hålla dig uppdaterad och hjälpa dig behålla en konkurrensfördel inom området.

2. Wellfound

Wellfound, tidigare känt som AngelList Talent, är en ledande plattform för data scientists som söker högavlönade distanspositioner inom startups och toppföretag inom teknik.

Genom att skapa en profil på Wellfound får data scientists tillgång till ett brett utbud av möjligheter inom snabbväxande startups.

Responsiv plattform

Plattformen utmärker sig för sin responsivitet. Kandidater får ofta svar från rekryteringschefer inom bara några dagar efter att de har ansökt. 

Wellfound förenklar processen att hitta startups som matchar dina värderingar och mål, vilket låter dig tillämpa dina datakunskaper effektivt.

Utmärkt Jobbkälla

Wellfound anses vara en utmärkt källa för jobbmöjligheter inom data science inom startup-ekosystemet.

Plattformen skräddarsyr jobbmatchningar efter din profil och expertis, vilket kopplar samman dig med spännande unga företag som söker dina färdigheter.

3. Toptal

Toptal erbjuder en unik plattform för högbetalda frilans– och konsultuppdrag inom datavetenskap.

Det skryter om ett nätverk som omfattar de topp 3% av dataexperter globalt och ger en känsla av elitstatus för de som arbetar genom plattformen.

Möjligheter som står till buds inkluderar roller som frilansande datavetenskapsmän, dataingenjörer och maskininlärningsingenjörer.

Projektbetalningar och klientel

Plattformen är känd för sina utmärkta betalningssatser, vilket lockar toppföretag, startups och organisationer som kunder. 

Detta säkerställer att arbetet både är utmanande och givande och bidrar till en givande professionell erfarenhet.

Exklusivt nätverk och urvalsprocess

Att vara en del av Toptals exklusiva nätverk förbättrar ens självbild som datavetenskaplig professionell. 

Den noggranna urvalsprocessen som krävs för att bli antagen till nätverket fungerar som ett bevis på ens färdigheter och prestationer inom området.

4. Upwork

Upwork erbjuder data scientists tillgång till ett brett utbud av välbetalda, flexibla jobbmöjligheter. Liknande Fiverr, kopplar den samman frilansare med klienter som söker projektbaserat arbete, timanställningar, långsiktiga avtal och till och med potentiella heltidsroller.

Bygg upp din Upwork-portfölj

För att sticka ut, fokusera på att förbättra din Upwork-portfölj. Lyft fram dina specifika datakunskaper, verktyg du är kunnig i och prestationer från tidigare projekt.

Kolla regelbundet Upwork efter nya jobbannonser inom data som matchar dina färdigheter. Vid ansökan, betona hur du kan skapa värde för potentiella klienter.

5. Kolabtree

Kolabtree är en frilansplattform skräddarsydd för forskare och branschexperter. 

Att bygga upp ett rykte tar tid, men Kolabtree erbjuder potential för lukrativa positioner inom data science. 

Genom att investera cirka 2 timmar på att skapa en detaljerad profil som visar akademiska och professionella meriter, prestationer samt expertområden kan du attrahera potentiella kunder.

Projektmöjligheter och Förhandling

Många projekt på Kolabtree har fasta priser, men det finns flexibilitet att förhandla om priser baserat på dina kompetenser och erfarenhet.

Inledningsvis kan du stöta på lägre betalda dataprojekt när du etablerar dig på plattformen.

Genom att konsekvent slutföra projekt framgångsrikt kan du börja bli tillfrågad om bättre betalda avtal. Plattformen är mycket responsiv och gör det enkelt för kunder att direkt kontakta dig för potentiella projekt som matchar dina färdigheter.

6. Verkligen

Indeed är en topplatsplattform, perfekt för att hitta högavlönade lokala data science-jobb, särskilt utanför Nordamerika. 

Skapa en profil och ansök selektivt för att koppla upp dig med många data science-möjligheter i ditt område. 

Undvik att skicka ansökningar i onödan – ansök endast på jobb som stämmer väl överens med dina färdigheter.

Söka Data Science-jobb

Indeed är känt för sina listor över entry-level och junior data science-jobb. Med rätt erfarenhet kan du dock också hitta avancerade och senior-level positioner. 

Indeed är ofta den föredragna plattformen för lokala jobbsökningar för dem i Sydasien eller andra marknader utanför Nordamerika. 

Kontrollera regelbundet Indeed efter nya högbetalda data science-tjänster i din stad eller ditt land.

7. Amazon Jobb

Stora teknikföretag som Amazon har högt betalande positioner inom data science som vanligtvis inte annonseras på vanliga jobbsidor. 

För att hitta dessa exklusiva möjligheter, besök Amazon.jobs och liknande jobbportaler för teknikföretag. 

Dessa interna webbplatser listar flera data science-roller på olika globala kontor.

Säkra en position inom Data Science på Amazon

De flesta jobb inom data science på ledande tech-företag finns endast tillgängliga på deras intern webbplatser för karriärer.

Amazon rekryterar aktivt data scientists till olika avdelningar, inklusive Alexa, AWS, detaljhandel och operationer.

Dessa positioner erbjuder attraktiva löner och förmåner. Håll ett öga på Amazon.jobs om du siktar på en roll inom data science på ett topp tech-företag med utmärkt ersättning och förmåner.

Data Science Jobb Du Kan Ansöka Om På Olika Jobbplattformar

Data science är ett snabbt växande område med olika jobbmöjligheter på olika plattformar, inklusive data science-praktikplatser för de som börjar sina karriärer.

Här är sju data science-jobb du kan ansöka om, var och en med sina egna ansvarsområden och förväntningar på lön:

 • Dataanalytiker: Dataanalytiker tolkar komplexa dataset för att ge handlingsbara insikter för beslutsfattande. De använder statistiska verktyg och tekniker för att analysera data och presentera sina resultat klart och koncist. Förväntad lön: $60,000 – $85,000 per år.
 • Maskininlärningsingenjör: Dessa yrkesverksamma designar och implementerar maskininlärningsmodeller för att lösa affärsproblem. De samarbetar nära med data scientists och ingenjörer för att utveckla algoritmer som kan lära sig av och göra förutsägelser om data. Förväntad lön: $100,000 – $150,000 per år.
 • Data Scientist Tjänster: Data scientists använder sin expertis inom statistik, matematik och datavetenskap för att extrahera insikter från data. De bygger prediktiva modeller, genomför experiment och kommunicerar sina resultat till intressenter. Förväntad lön: $90,000 – $140,000 per år.
 • Affärsintelligensanalytiker: BI-analytiker använder dataanalys- och visualiseringsverktyg för att ge insikter som hjälper företag fatta strategiska beslut. De omvandlar rådata till meningsfulla rapporter och instrumentpaneler. Förväntad lön: $70,000 – $95,000 per år.
 • Dataingenjör: Dataingenjörer bygger och underhåller infrastrukturen som krävs för datagenerering, insamling och analys. De ser till att data är tillgänglig och användbar för data scientists och analytiker. Förväntad lön: $90,000 – $130,000 per år.
 • Stordataingenjör: Med inriktning på att hantera stora datavolymer utvecklar, underhåller och testar stora datalösningar stora datatekniker. De använder teknologier som Hadoop och Spark för att bearbeta och analysera stora data. Förväntad lön: $100,000 – $145,000 per år.
 • Data Science Manager: Data Science Managers leder team av dataexperter för att uppnå affärsmål. De övervakar utvecklingen och genomförandet av datadrivna strategier och säkerställer kvaliteten och noggrannheten i dataanalyserna. Förväntad lön: $120,000 – $170,000 per år.

Allmänna färdigheter och krav innan du söker jobb inom datavetenskap

För att följa en karriär inom datavetenskap, inklusive distansjobb inom datavetenskap, finns det flera viktiga färdigheter och kvalifikationer som du bör besitta:

 • Matematik och statistik: En gedigen förståelse för matematiska begrepp och statistiska metoder är grundläggande för att analysera och tolka data.
 • Programmeringsfärdigheter: Behärskning av programmeringsspråk som Python, R eller SQL är väsentligt för att manipulera och analysera data.
 • Maskininlärning: Kunskap om maskininlärningsalgoritmer och deras tillämpningar är avgörande för att bygga prediktiva modeller och lösa komplexa problem.
 • Datavisualisering: Förmågan att skapa tydliga och informativa visualiseringar är viktig för att kommunicera datainsikter till icke-tekniska intressenter.
 • Dataförädling: Färdigheter i att rensa, omforma och organisera rådata är nödvändiga för att förbereda dataset för analys.
 • Stora datatekniker: Bekantskap med stora dataverktyg som Hadoop, Spark eller Kafka kan vara fördelaktigt för att hantera datatbearbetning i stor skala.
 • Kommunikation: Starka kommunikationsfärdigheter krävs för att effektivt förmedla dataresultat och samarbeta med teammedlemmar från olika bakgrunder.
 • Problemlösning: Förmågan att tänka kritiskt och lösa problem på ett kreativt sätt är avgörande för att utveckla innovativa lösningar för datarelaterade utmaningar.

Att ha en relevant examen inom ämnen som datavetenskap, statistik, matematik eller en besläktad disciplin kan också vara fördelaktigt.

Dessutom kan det vara till nytta att skaffa praktisk erfarenhet genom praktik, projekt eller onlinekurser för att öka din anställningsbarhet på datavetenskapsjobbmarknaden.

Slutsats

För att säkra ett högavlönat jobb inom datavetenskap, använd online-plattformar för att få tillgång till bra möjligheter.

De sju plattformarna som nämns kan koppla samman dig med arbetsgivare och klienter som söker dina datakunskaper.

Skapa starka profiler som framhäver din expertis inom datavetenskap. Ansök selektivt och visa din värde. Fortsätt att försöka och lära dig nya färdigheter medan du väntar på ett jobberbjudande.

Läs på ett annat språk