10 Мобилних игара авантуре које ће вас одвести на виртуелно путовање

Мобилно гејминг се истиче по својој доступности и лакоћи играња, служећи као фантастична замена за конвенционално гејминг.

Ове игре пружају разноврсна и узбудљива iskustva са naprednom технологијом за узбудљиве avanture. У овом посту ћемо се загрозити у 10 најбољих мобилних avanturističkih игара.

Спремите се за истраживање нових царстава, у потапање у привлачне наративе и суочавање са изазовним пузлама. Спремите се за епску потрагу и несамоиспричана искуства.

1. Genshin Impact

Genshin Impact се налази на нашој листи мобилних игара јер нуди искуство отвореног света са биткама елементарне магије. Крените на авантуру на мобилном телефону и истражите захвалне пејзаже, победите своје непријатеље и откријте тајне елементарних снага на путу.

 • Датум издања: 28. септембар 2020.
 • Оцена на Google Play: 4.6/5 (Ово је бесплатна апликација за Андроид уређаје)
 • Развојни тим: miHoYo
 • Тип игре: Акциона Ролес Ангажовна Игра (RPG)

Позитивна рецензија:

“Обично не играм игре, али ме је Genshin Impact заокупио. Могу провести сате истражујући ако нисам пажљив. Играње је глатко и нисам наишао на никакве проблеме. Једини замерка је на намећено прогресирање приче. Пријало би ми да имам опцију прескока дијалога у мисијама, јер понекад случајно започнем опционалну и морам је завршити или поново покренути апликацију. Осим тога, немам замерки. Играње је уживо, посебно на мобилном.”

Негативна рецензија:

“Игра је одлична, али заузима превише меморије. Потребна су нека подешавања: 1. Уклоните непотребне елементе из игре. 2. Уведите опцију ресетовања карактера, омогућавајући играчима да поврате 80% материјала употребљених за карактера, и использују ову опцију једном недељно. Повећајте доступност смоле, како се игра проширује али количина смоле остаје иста. Размислите о додавању смоле у продавницу, можда пет месечних смола месечно, слично систему жеља.”

Са могућношћу преузимања игара бесплатно на Андроид уређајима, Genshin Impact је вредан испробавања. Поред тога, доступан је на свим платформама бесплатно.

2. Међу нама

Зароните у свет Међу нама, узбудљиву друштвену игру дедукције у којој играчи, као чланови посаде, сараВују како би завршили задатке на свемирском броду или свемирској станици док откривају преваранте који желе да их елиминишу.

Ова игра је стекла огромну популарност због комбинације тимског рада и обмане, чинећи је једном од најбољих авантура у свету мобилних игара.

Да ли ћете успети да идентификујете преваранте и осигурате сигурност своје посаде у овој заносној мобилној игри?

 • Датум изласка: 15. јун 2018
 • Оцена на Google Play-у: 4.5/5 (Доступно бесплатно за преузимање за Андроид).
 • Развојни тим: InnerSloth LLC
 • Тип игре: Multiplayer Party Game

Позитивна рецензија:

“Међу нама је апсолутно уживање за играње! Могућности прилагођавања, разноврсност мапа и узбудљиви Hide-and-Seek начин игре одржавају ниво узбуђења високим. Међутим, постоји мала препрека. Током куцања поруке, тастатура и поље за текст заузимају већи део екрана, што отежава праћење разговора. Компактна тастатура ускладена са темом би унапредила искуство. Без обзира на то, топло препоручујем да пробате Међу нама. Прихватите своје сумње!”

Негативна рецензија:

“Велики сам фан Међу нама, али последње ажурирање је разочарало. Препуно је грешака; често морам да излазим и поново покрећем игру више пута због проблема са конекцијом. Поред тога, након завршетка игре, понекад ме дочетка црни екран уместо поновног учитавања игре. Такође, зелени обрис на свему, од задатака до играчких сервера, иритира и омета. То је ствар личног укуса, али одвлачи пажњу од укупног уживања у игри.”

3. Покемон ГО

Покемон ГО заслужује своје место као врхунска мобилна игра и једна од најбољих апликација за авантуру, захвалјујући њеном улазном аугментованом реалношћу искуству. 

Играчи се упуштају у авантуре у реалном свету, напуштајући фотеље да би уловили разнолике покемоне. 

Редовни ажурирања донесу нове креатуре и функције, као што су битке у здравственим центрима, догађаји и друштвени интеракције. Иако није ексклузиван за продавницу Плеј стор, овај је игра која се истиче за истраживање и хватање покемона у реалном свету.

 • Датум издавања: 6. јул 2016.
 • Оцена на Гугл Плеју: 4.1/5 (Бесплатно са утрошцима у апликацији)
 • Развојни тим: Ниантик, Инк.
 • Тип игре: Аугментована реалност (AR) Авантура

Позитивне повратне информације

“Након четири године, већина проблема су решени. Игра је фантастична, унаточ појединачним проблемима. Затварање и поновно отварање апликације помаже. Развојници су на правом путу. Једина мана су непријатне обавести о биткама. Има простора за напредак, али је игра уопште забавна и мотивишућа.”

Негативне повратне информације

“Концепт игре је брилијантан, али је квалитет опао. Више функција за облацење, сувишне графике и трајни заглављивања, проблеми и грешке одмагају од искуства. Фокусирање Ниантика на профите уништава задовољство играча. Није препоручљиво за нове играче, а стари играчи имају моје саучешће.”

Покемон ГО је узбудљив начин за истраживање локација у стварном свету тражећи покемоне, укључујући ретке и моћне Легендарне покемоне.

4. Позив на дужност: Мобилни

Позив на дужност: Мобилни је неизоставан на било којој листи најбољих бесплатних мобилних игара. Ова игра доноси посебно познату серију Позив на дужност на ваше прсте са неким од најбољих мобилних графика. 

Она садржи интензивне мултиплејер сукобе и узбудљиви мод битке на острву. 

Играчи имају приступ различитим мапама, оружју и режимима игре, омогућујући њима да осете узбуђење Позива на дужност где год да се налазе.

 • Датум издања: 1. октобар 2019. године
 • Оцена на Google Play-у: 4.5/5
 • Развојница: Activision Publishing, Inc.
 • Тип игре: Првице Шутер (FPS)

Позитивна рецензија:

“Апсолутно пет звездица! Игра, графика и садржај су сви инкредибилни. Међутим, сусретао сам се са неким проблемима. Од последњег ажурирања, добијам мрежну грешку у рангираним мечевима, што ме натера на одустајање и губљење поена. А сад, након последњег ажурирања, не могу чак ни да приступим својим порукама без замрзавања игре. Оба податкова и WiFi везе не раде. Развојници, молим вас да се побринете за овај проблем. Хвала.”

Негативна рецензија:

“Хаковали су ми налог, а одговори развојнике су били неадекватни! Хакер и даље користи мој налог чак и након што се требало заштитити. Подршка за информатичку технологију је разочаравајућа и нисам компензиран за своје трошкове, укључујући и месечну претплату. Искуство је било ужасно и изгубио сам поверење у безбедност својих информација. За компанију ове величине, ово је неприхватљиво.”

Позив на дужност: Мобилни је једна од најпопуларнијих игара на Google Play продавници, која играче задржава различитим режимима игре. 

Чак можете утицајем са пријатељима за више забаве.

5. PUBG Mobile

PUBG Mobile, верна адаптација оригиналног PlayerUnknown’s Battlegrounds, истиче се као батл ројал игра. 

Ова игра заслужује своје место на нашој листи најбољих мобилних игара нудећи узбудљиво искуство борбе за опстанак. Играчи се спусте парашутом на острво, тешећи да буду последњи који стоје, било само или у тимовима. 

Ова бесплатна игра се истиче реалистичном графиком и узбудљивом акцијом. Доживите узбудљење ове игре опстанка сами.

 • Датум издавања: 19. март 2018.
 • Оцена на Google Play продавници: 4.2/5
 • Произвођач: PUBG Corporation
 • Тип игре: Батл ројал

Позитивна рецензија:

“Изузетно добро израђено. Заузима 3.90 ГБ на мом Самсунг Андроид телефону, што је значајан простор за мобилну игру. Потребно је имати најмање 5 ГБ слободног простора (не рам-а) за оптималне перформансе. Иако је у питању игра за мобилне уређаје ниског капацитета, игра ради гладко са ниским поставкама графике. Мапе и визуели су фантастични, са гладком графиком и аутентичним звуком оружја. Контроле и кориснички интерфејс су такође гладки и једноставни за коришћење. Врхунско искуство мобилног гејминга.”

Негативна рецензија:

“Да будем јасан, ова игра је одлична. Играм је од 2019. године, и механике су глатке, стално се унапређују. Међутим, постоји велики проблем: знатан пад фпс-а од последњег ажурирања. Игра касни када су други играчи у близини, и замрзава се на секунду при кањењу у моду, настављајући да касни докле год био убијен или побегнуо. Понекад текстуре не учитавају исправно. Моји пријатељи такође испоручују касњење. Ако би произвођачи могли да уведу високографички приказ и фокусно растојање које се може подесити за равнотежу, претражио бих село.”

Са преко 500 милиона преузимања, ова игра је хит са разлогом. Графика је забележљива, а гејмплеј има апел као у Фортниту.”

6. Мајнкрафт

Мајнкрафт је веома популарна мобилна игра. Њено улазно искуство је кључна атракција за кориснике. 

Иако није бесплатан, омогућава играчима да граде и истражују виртуелне светове на бази блокова

Игра нуди безброј могућности, омогућавајући играчима да граде структуре, копају ресурсе, праве алате и крену у авантуре са пријатељима. Такође можете да стекнете нове скинове и друго.

 • Датум издавања: 17. новембар 2011. године
 • Оцена на Google Play-у: 4,5 / 5 (Бесплатно испробавање на Android-у, $6,99 након испробавања)
 • Развојни тим: Mojang Studios
 • Врста игре: Песочњак Авантура

Позитивна рецензија:

“Фантастична игра! Желио/желила бих да има више слатких животиња, али општепрезимам, ова игра је узбудљива и пуна авантуре.”

Негативна рецензија:

“Игра је одлична, нудећи бескрајну креативну слободу, али заостаје у поређењу са Јава издањем и препуна је багова. На пример, када носим зачарану борцну опрему, текстура покрива цели мој карактер! Исто тако се руши при отварању, забележио/забележила сам глич са левитацијом и елитром. Корисничка служба је разочаравајућа.”

Уколико тражите забавне игре на Google Play продавници, ова би могла да вас заинтересује. 

Pocket издање нуди скуп заједничких елемената са ПЦ-ја, са великим садржајем и модовима за унапређење вашег искуства.

7. Фортнит

Фортнит, иако није најновији додатак на Google Play Store-у, издваја се по својој могућности игре на различитим платформама, велика предност у мобилном гејмингу. 

Ова бесплатна игра батл ројал ставља играче једне против других на смањујућој се мапи. 

Нјен монолитни механизам грађења и светлост уметничког стила обезбеђују брзу акцију и посебне ажурирања како би игра остала свежа.

 • Датум објаве: 25. јул 2017.
 • Оцена на Google Play: 4.2/5 (бесплатно са уносом у апликацији)
 • Развијач: Epic Games
 • Тип игре: Батл Ројал

Позитивна рецензија:

“Фортнит је заиста доставио врхунски победнички ројал. У првом тренутку, пронашао сам Фортнитову публику мало претераном. Међутим, схватио сам своја претходна заблуде. Фортнит ме је освојио својим шармом. Неки можда сумњају, али њихова неспособност говори много. Вријеме је да подигнете своју игру, људи. -алек са маминог паметног фрижидера”

Негативна рецензија:

“Нема стварне потребе за играчким документарцем када можете једноставно гледати бесплатни видео игре на мрежи, уместо да Трошите на нешто непотребно!”

За оне који уживају у карикатурном стилу и прилагођеној игри без крвoproлости, овa бесплатна аплиkaциja за преузимање можда је ваш избор.

8. Garena Free Fire

Garena Free Fire заслужује своје место на нашој листи као бесплатан мобилни играчки апликација са својим уловљавајућим искуством. 

Ова мобилна игра битка ројале нуди брзе мечеве и значајан је утицај на индустрију. Међу бесплатним акционим играма за Андроид, позната је по могућности да унапреди стратешко размишљање

Играчи парашутеју на острво, скупљају оружје и такмиче се да буду последњи који је остао међу 49 других.

 • Датум издавања: 4. децембар 2017
 • Оцена на Google Play-у: 4.2/5 (Бесплатно на Андроиду)
 • Развијач: Garena International I Private Limited
 • Врста игре: Битка ројале

Позитиван осврт:

“Провео сам добар део времена на Free Fire и заиста је уловљавајући. Међутим, постоји један проблем: након преварења противника, желео бих да наши следећи погоци не усперну аутоматски. Иритирам се када покушавам да савладам следећег противника, само да би погоци погодили преврћеног, дајући тиму противника шансу да ме победе. Упркос томе, ово је једна од мојих омиљених игара и уживам у игри.”

Негативни осврт:

“Након последњег ажурирања, мој Free Fire налог је практично неупотребљив. Непријатни скок у вези са рачуном херојског звезданог броја постојано се појављује, спречавајући ме да приступам било чему у игри. Не могу да прилагодим било шта или чак да одиграм меч јер овај скачући прозор нема намеру да пропадне. Не марим за награду; само желим да игра поново буде забавна. Пожелео бих да вам покажем видео овог глича.”

Иако можда није најновија игра за телефоне, Free Fire изазива ваше стратешко размишљање, чинећи га једном од најинтересантнијих и најпопуларнијих игара икад. 

Посебно, корисник је пријатељски настројен!

9. Клаш Ројал

Клаш Ројал заслужује своје место као једна од најбољих бесплатних игара на Android продавници омогућујући вам да победите у биткама у реалном времену.

Играчи сакупљају и унапређују карте са војницима, чаролијама и одбрамбеним способностима како би направили своје бојне шпилове и такмичили се у интензивним један-на-један борбама.

 • Датум издавања: 2. март 2016.
 • Оцена на Google Play: 4.3/5 (Android игре, бесплатно преузимање, са уводњењем у апликацији)
 • Развојни тим: Суперцел
 • Врста игре: Стратегија за одбрану куле

Позитивна рецензија:

“Уживам у игри; он а је бесплатан и занимљив. Иако неки играчи купују додатке, то није угрожавало моје уживање или успех у парттима. Сложеност игре и елементи стратегије у реалном времену додају забаву, а кратко трање игре је чини забавном. Било би добро када би постојала опција предаје када сам много позади.”

Негативна рецензија:

“Игра је опадала уз свако обновљење. Нови војнички видик је бескористан, а ја сам имао учестале раздружење, што је фрустрирајуће. Нове промене у корисничком интерфејсу су неудобне, што чини градњу шпилова и навигацију компликованим. Има се утисак да је игра преминула у модел плаћања за победу, дајући приоритет приходима испред искуства играча.”

Иако није новак на сцени игара за смартфоне, Клаш Ројал нуди узбудљиво искуство док губите куле и тежите за круном.

10. Роблокс

Роблокс је врло популарна бесплатна Андроид игра која пружа онлајн платформу где играчи могу креирати и учествовати у играма у виртуелном свету. 

Са безброј игара креираних од стране корисника, постоји велики избор жанрова за истраживање, од avanturističkih igara do nadmećenja više igrača.

 • Датум издавања: 1. септембар 2006
 • Oценa на Google Play: 4.4/5 (Бесплатне апликације и игре за Андроид, са уграђеним куповинама)
 • Развојни тим: Роблокс Корпорација
 • Тип игре: Песочњак, MMO

Позитиван осврт:

“ИНКРЕДИБИЛНА ИГРА! Опције прилагођавања аватара су широке, и одлична је платформа за стварање доживотних пријатеља или играње са најближима. Повремени судари су због мог компјутера ниског квалитета, па препоручујем да се сниже поставке графике на уређајима слабије моћи. Можете говорити преко микрофона или користити јавни чет да комуницирате са пријатељима. Укупно гледано, за мене је игра 9.9/10, и пак даље иако се завремено судари дешавају.”

Негативан осврт:

“Постојане скачуће прозорчиће током игре су иритантне, изгледајући као да вас потићу на куповину. Положај дугмади за куповину близу кључних контрола игре делује манипулативно. Проблеми са закашњењем, посебно у одређеним варијантама препрека, су фрустрирајући. Непрекидни упозоравања да нешто купите вас одбијају. Не бих препоручио ову игру.”

Роблокс можда није најновије издана игра, али је игра која се континуирано докажала у току времена.

Зашто је андроид гејминг толико популаран?

Један од главних разлога је могућност преузимања сјајних андроид игара бесплатно. Ево још разлога због чега:

 • Широк спектар андроид уређаја: Популарност игара на Google Play продавници је делом због широког спектра андроид уређаја. Андроид је доступан на свему од смартфона до таблета.
 • Лако откривање и инсталирање игара: Google Play продавница је централна тачка која олакшава откривање и инсталирање нових мобилних игара, обезбеђујући приступ свим вашим омиљеним играчким искуствима.
 • Разноврсност играчких жанрова: Било да вас интересују акционе, стратешке или симулационе игре, за свакога има нешто.
 • Социјална повезаност: Социјалне функције унапређују играчко искуство, омогућавајући играчима да деле постигнућа и такмиче се у мултиплејер такмичењима.

Ови фактори доприносе широкој популарности андроид гејминга.

Закључне речи

У завршетку наше топ 10 мобилних авантуристичких игара, очигледно је да је најбољи приступ за мобилно играње потрага за узбуђењем и разноврсношћу.

Са мешавином стратегије, авантура, слагалице и још много тога, мобилне игре се истичу са својим импресивним жанровима и графиком.

Било да волите RPG-ове, преживљавање хаоса или битке ројалсе, на мобилном игрању има нешто за сваког гејмера.

Читај на другом језику