Oportunități în domeniul Științei Datelor: Află cum poți aplica online pe diferite platforme de recrutare

Cauti un loc de munca bine platit in stiinta datelor? Exploreaza aceste sapte platforme pentru a gasi urmatoarea ta oportunitate. 

Cu toate incertitudinile, inceperea de undeva este cheia. Acest blog te va ghida prin topul platformelor pentru gasirea rolurilor lucrative in stiinta datelor. 

ADVERTISEMENT

Avand in vedere cererea in crestere pentru abilitatile de date, vei avea acces la oportunitati remote, de freelance si traditionale.

Cele 7 Cele Mai Bune Platforme de Angajare Online la Care Poți Aplica Pentru Joburi

Mai jos sunt șapte platforme de angajare online de top pentru oportunități în domeniul științei datelor. 

1. LinkedIn

LinkedIn este o platformă de top pentru oamenii de știință a datelor care caută roluri bine plătite și recunoaștere pentru abilitățile lor. 

ADVERTISEMENT

Oferă o gamă vastă de oportunități de muncă în domeniul științei datelor în diverse industrii. 

Algoritmii avansați ai platformei recomandă locuri de muncă care se aliniază cu profilul, abilitățile și interesele tale, făcând căutarea de locuri de muncă mai eficientă.

Aplicare și Crearea de Contacte

Te poți aplica cu ușurință pentru poziții și poți contacta direct recrutorii.

ADVERTISEMENT

LinkedIn facilitează, de asemenea, extinderea rețelei tale profesionale, permițându-ți să te conectezi cu lideri în domeniul științei datelor.

Îmbunătățirea profilului cu abilități cheie, proiecte și recomandări te face mai vizibil pentru recrutori ca un candidat de top.

A fi informat

Platforma simplifică menținerea informațiilor despre cele mai recente tendințe și cele mai bune practici în știința datelor.

Oferă conținut selectat pentru a vă menține la curent, ajutându-vă să păstrați un avantaj competitiv în domeniu.

2. Wellfound

Wellfound, anterior cunoscut sub numele de AngelList Talent, este o platforma de frunte pentru oamenii de știință ai datelor care caută poziții remunerate excelent la distanță în startup-uri și companii tehnologice de top. Prin crearea unui profil pe Wellfound, oamenii de știință ai datelor au acces la o gamă largă de oportunități în startup-uri în plină creștere.

Platformă Receptivă

Platforma se remarcă prin receptivitatea sa. Candidații primesc adesea răspunsuri de la managerii de recrutare în câteva zile de la aplicare.

Wellfound simplifică procesul de găsire a startup-urilor care se aliniază cu valorile și obiectivele tale, permițându-ți să-ți folosești eficient abilitățile de analiză a datelor.

Excelent Sursă de Locuri de Muncă

Wellfound este recunoscut ca o sursă remarcabilă de oportunități de angajare în domeniul științei datelor în cadrul ecosistemului de startup-uri.

Platforma personalizează potrivirile de locuri de muncă în funcție de profilul și expertiza ta, conectându-te cu companii tinere interesante care caută abilitățile tale.

3. Toptal

Toptal oferă o platformă unică pentru freelanceri și locuri de muncă în știința datelor cu plata mare. 

Platforma se mândrește cu o rețea formată din cei mai buni 3% dintre profesioniștii în domeniul datelor din întreaga lume, oferind un sentiment de statut de elită pentru cei care lucrează prin platformă. 

Posibilitățile disponibile includ roluri ca freelanceri în știința datelor, ingineri de date și ingineri de învățare automată.

Ratele de plată ale proiectului și clientela

Platforma este cunoscută pentru ratele sale de plată excelente, atrăgând ca clienți companii de top, start-up-uri și organizații. 

Aceasta asigură faptul că munca este atât provocatoare, cât și recompensatoare, contribuind la o experiență profesională împlinitoare.

Rețea Exclusivă și Proces de Screening

A face parte din rețeaua exclusivă a Toptal îmbunătățește imaginea unui profesionist în știința datelor.

Procesul riguros de screening necesar pentru acceptarea în rețea servește drept dovadă a abilităților și realizărilor unei persoane în domeniu.

4. Upwork

Upwork oferă oamenilor de știință ai datelor acces la o gamă largă de oportunități de muncă flexibile și bine plătite. 

Așa cum se întâmplă și în cazul Fiverr-ului, conectează freelancerii cu clienți care caută munca bazată pe proiecte, angajamente orare, contracte pe termen lung și chiar roluri potențiale full-time.

Construirea Portofoliului Tau Upwork

Pentru a iesi in evidenta, concentreaza-te pe imbunatatirea portofoliului tau Upwork. Subliniaza abilitatile tale specifice de stiinta a datelor, instrumentele in care esti priceput, si realizările din proiectele anterioare.

Verifica regulat Upwork pentru noi anunturi de joburi in domeniul stiintei datelor care se potrivesc cu abilitatile tale. Cand aplici, accentueaza cum poti adauga valoare potentialilor clienti.

5. Kolabtree

Kolabtree este o platformă de freelancing creată special pentru oamenii de știință și experții din industrie. 

A construi o reputație durează ceva timp, dar Kolabtree oferă potențialul pentru poziții lucrativ​​e în domeniul științei datelor. 

Investind aproximativ 2 ore în crearea unui profil detaliat care să evidențieze calificările academice și profesionale, realizările și domeniile de expertiză, poți atrage atenția potențialilor clienți.

Oportunități de Proiecte și Negociere

Multe proiecte de pe Kolabtree au prețuri fixe, dar există flexibilitate pentru a negocia tarifele în funcție de abilitățile și experiența dvs. 

Inițial, s-ar putea să întâlniți proiecte de date cu salarii mai mici pe măsură ce vă stabiliți pe platformă. 

Însă, prin completarea consecventă a proiectelor cu succes, puteți începe să fiți contactat pentru contracte mai bine plătite. Platforma este foarte receptivă, permițând clienților să vă contacteze direct pentru proiecte potențiale care se potrivesc cu abilitățile dvs.

6. Într-adevăr

Într-adevăr este o platformă de căutare a locurilor de muncă de top, ideală pentru găsirea unor roluri locale de știința datelor bine plătite, mai ales în afara Americii de Nord. 

Creează un profil și aplică selectiv pentru a te conecta cu numeroase oportunități în domeniul științei datelor din zona ta. 

Evită să trimiti aplicații spam – aplică doar la locurile de muncă care se potrivesc foarte bine cu abilitățile tale.

Găsirea Locurilor de Muncă în Știința Datelor

Indeed este cunoscut pentru listele sale de locuri de muncă în domeniul științei datelor la nivel de intrare și junior. Cu toate acestea, având experiența potrivită, poți găsi și poziții avansate și de nivel senior.

Indeed este adesea platforma preferată pentru căutarea de locuri de muncă locale pentru cei din Asia de Sud sau alte piețe din afara Americii de Nord.

Verifică regulat Indeed pentru noi locuri de muncă în domeniul științei datelor bine plătite în orașul sau țara ta.

7. Locuri de muncă Amazon

Companii mari din domeniul tehnologiei precum Amazon oferă poziții bine plătite în domeniul științei datelor care nu sunt de obicei publicate pe cele mai comune site-uri de joburi. 

Pentru a găsi aceste oportunități exclusive, vizitați Amazon.jobs și site-urile similare ale companiilor din domeniul tehnologiei. 

Aceste site-uri interne listează numeroase roluri de știința datelor în diferite birouri globale.

Securizarea unei poziții de Știința Datelor la Amazon

Cele mai multe joburi de știința datelor la companiile tech de top sunt disponibile doar pe site-urile lor interne de carieră.

Amazon recrutează activ specialiști în știința datelor pentru diverse departamente, inclusiv Alexa, AWS, retail și operațiuni.

Aceste poziții oferă salarii și beneficii atractive. Fii atent la Amazon.jobs dacă îți dorești o poziție în știința datelor la o companie tech de top cu compensație excelentă și beneficii.

Locuri de Muncă în Știința Datelor pe Care le Puteți Aplica pe Diverse Platforme de Angajare

Știința datelor este un domeniu în dezvoltare rapidă, cu oportunități de angajare diverse pe diferite platforme, inclusiv internshipuri în domeniul științei datelor pentru cei care își încep cariera.

Iată șapte locuri de muncă în știința datelor pentru care puteți aplica, fiecare cu propria sa serie de responsabilități și așteptări salariale:

 • Analist de Date: Analiștii de date interpretează seturi de date complexe pentru a oferi insghențele aplicabile pentru luarea deciziilor. Ei folosesc instrumente și tehnici statistice pentru a analiza datele și a-și prezenta concluziile în mod clar și concis. Așteptare salarială: între $60,000 și $85,000 pe an.
 • Inginer în Învățare Automată: Acești profesioniști proiectează și implementează modele de învățare automată pentru a rezolva probleme de business. Lucrează îndeaproape cu oamenii din domeniul științei datelor și inginerii pentru a dezvolta algoritmi care pot învăța și face predicții pe baza datelor. Așteptare salarială: între $100,000 și $150,000 pe an.
 • Pozitii de Specialist în Date: Specialiștii în date își folosesc expertiza în statistici, matematică și informatică pentru a extrage informații din date. Construiesc modele predictive, efectuează experimente și își comunică concluziile părților interesate. Așteptare salarială: între $90,000 și $140,000 pe an.
 • Analist în Business Intelligence: Analistii BI folosesc instrumente de analiză și vizualizare a datelor pentru a oferi informații care ajută întreprinderile să ia decizii strategice. Transformă datele brute în rapoarte și tablouri de bord semnificative. Așteptare salarială: între $70,000 și $95,000 pe an.
 • Inginer în date: Inginerii de date construiesc și mențin infrastructura necesară pentru generarea, colectarea și analiza datelor. Se asigură că datele sunt accesibile și utilizabile pentru specialiștii în date și analiști. Așteptare salarială: între $90,000 și $130,000 pe an.
 • Inginer în Big Data: Specializați în manipularea unor volume mari de date, inginerii Big Data dezvoltă, mențin și testează soluții Big Data. Folosesc tehnologii precum Hadoop și Spark pentru a procesa și analiza datele mari. Așteptarea salarială: între $100,000 și $145,000 pe an.
 • Manager de Știința Datelor: Managerii de știința datelor conduc echipe de profesioniști în domeniul datelor pentru a atinge obiectivele de afaceri. Supraveghează dezvoltarea și implementarea strategiilor bazate pe date și se asigură de calitatea și exactitatea analizelor de date. Așteptare salarială: între $120,000 și $170,000 pe an.

Competențe și Cerințe Generale înainte de a Aplica pentru Sănătatea Datelor

Pentru a urma o carieră în știința datelor, inclusiv în locuri de muncă de tip remote în domeniul științei datelor, există mai multe competențe și calificări cheie pe care ar trebui să le posedați:

 • Matematică și Statistică: O înțelegere solidă a conceptelor matematice și a tehnicilor statistice este fundamentală pentru analizarea și interpretarea datelor.
 • Abilități de Programare: Proficiența în limbaje de programare precum Python, R sau SQL este esențială pentru manipularea și analizarea datelor.
 • Învățare Automată: Cunoașterea algoritmilor de învățare automată și a aplicațiilor lor este crucială pentru construirea modelelor predictive și rezolvarea problemelor complexe.
 • Vizualizare a Datelor: Capacitatea de a crea vizualizări clare și informative este importantă pentru comunicarea interpretărilor datelor către părțile interesate non-tehnice.
 • Manipularea Datelor: Abilități în curățarea, transformarea și organizarea datelor brute sunt necesare pentru pregătirea seturilor de date pentru analiză.
 • Tehnologii pentru Date Mari: Cunoașterea uneltelor pentru date mari precum Hadoop, Spark sau Kafka poate fi benefică pentru gestionarea prelucrării datelor la scară largă.
 • Comunicare: Abilități puternice de comunicare sunt necesare pentru a transmite eficient constatările datelor și pentru a colabora cu membrii echipei din diferite medii profesionale.
 • Rezolvarea Problemelor: Capacitatea de a gândi critic și de a rezolva probleme creativ este esențială pentru dezvoltarea soluțiilor inovatoare în fața provocărilor legate de date.

Deținerea unei diplome relevante în domenii precum informatică, statistică, matematică sau o disciplină similară poate fi și ea avantajoasă. 

În plus, dobândirea experienței practice prin stagii, proiecte sau cursuri online poate spori șansele dvs. de angajare pe piața locurilor de muncă în domeniul științei datelor.

Concluzie

Pentru a obține un loc de muncă bine plătit în domeniul științei datelor, utilizați platformele online pentru a accesa oportunități grozave. Cele șapte platforme menționate vă pot conecta cu angajatorii și clienții care caută abilitățile dvs. de prelucrare a datelor. Creați profiluri puternice care evidențiază expertiza dvs. în știința datelor. Aplicați selectiv, evidențiindu-vă valoarea. Continuați să încercați și să învățați abilități noi în timp ce așteptați o ofertă de muncă.

Citeste în alta limba