Data Science Muligheter: Lær hvordan du søker online på ulike jobbplattformer

Er du på jakt etter en godt betalt data science jobb? Utforsk disse syv plattformene for å finne din neste mulighet.

Tross usikre tider, er det viktig å starte et sted. Denne bloggen vil guide deg gjennom de beste plattformene for å finne lukrative data science roller.

Med den økende etterspørselen etter dataferdigheter, vil du få tilgang til fjern-, frilans- og tradisjonelle muligheter.

De 7 beste nettbaserte jobbplattformene du kan søke på for jobber

Nedenfor er syv topp nettbaserte jobbplattformer for muligheter innen datavitenskap. 

1. LinkedIn

LinkedIn er en ledende plattform for data scientists som søker høytlønnede stillinger og anerkjennelse for sine ferdigheter. 

Den tilbyr et bredt spekter av jobbmuligheter innen data science på tvers av ulike bransjer. 

Plattformens avanserte algoritmer anbefaler jobber som samsvarer med din profil, ferdigheter og interesser, noe som gjør jobbsøking mer effektiv.

Søknad og nettverksbygging

Du kan enkelt søke på stillinger og direkte kontakte rekrutterere.

LinkedIn muliggjør også utvidelse av ditt profesjonelle nettverk, og lar deg koble deg med ledere innen data science-bransjen.

Forbedring av profilen din med nøkkelkompetanse, prosjekter og anbefalinger gjør deg mer synlig for rekrutterere som en toppkandidat.

Å holde seg oppdatert

Plattformen forenkler å holde seg oppdatert om de nyeste trendene og beste praksis innen data science.

Den tilbyr kuratert innhold for å holde deg oppdatert, og hjelper deg med å opprettholde en konkurransefordel innen feltet.

2. Wellfound

Wellfound, tidligere kjent som AngelList Talent, er en ledende plattform for data scientists som søker godt betalte, eksterne stillinger i oppstartsselskaper og topp teknologiselskaper.

Ved å opprette en profil på Wellfound får data scientists tilgang til et bredt spekter av muligheter i raskt voksende oppstartsselskaper.

Responsiv plattform

Plattformen skiller seg ut for sin responsivitet. Kandidater mottar ofte svar fra ansettelsesansvarlige innen få dager etter å ha søkt.

Wellfound forenkler prosessen med å finne oppstartsselskaper som er i tråd med dine verdier og mål, slik at du kan bruke dine datakunnskaper effektivt.

Fremragende jobbkilde

Wellfound er anerkjent som en fremragende kilde for jobbmuligheter innen data science i oppstartsmiljøet.

Plattformen tilpasser jobbsamsvar til din profil og ekspertise, og kobler deg sammen med spennende unge selskaper som ser etter dine ferdigheter.

3. Toptal

Toptal tilbyr en unik plattform for høyt betalte frilans– og kontraktdata science-jobber. 

Det skryter av et nettverk som består av de øverste 3 % av datafagfolk globalt og gir en følelse av elite-status for de som jobber gjennom plattformen. 

Mulighetene inkluderer roller som frilans data scientists, dataingeniører og maskinlæringsingeniører.

Prosjekt Lønnsnivåer og Klientell

Plattformen er kjent for sine utmerkede lønnssatser, og tiltrekker seg toppfirmaer, oppstartsselskaper og organisasjoner som kunder. 

Dette sikrer at arbeidet er både utfordrende og belønnende, og bidrar til en givende profesjonell erfaring.

Exklusivt nettverk og screeningprosess

Å være en del av Toptals eksklusive nettverk forbedrer ens selvbilde som data science-profesjonell. 

Den stringente screeningprosessen som kreves for å bli akseptert i nettverket, tjener som en bekreftelse på ens ferdigheter og prestasjoner innen feltet.

4. Upwork

Upwork tilbyr data scientists tilgang til et bredt spekter av godt betalte, fleksible jobbmuligheter. 

Som Fiverr, kobler den frilansere med kunder som søker prosjektbasert arbeid, timelange engasjementer, langvarige kontrakter og til og med potensielle fulltidsroller.

Bygge din Upwork-portefølje

For å skille deg ut, fokuser på å forbedre din Upwork-portefølje. Fremhev dine spesifikke data science-ferdigheter, verktøy du er dyktig i, og prestasjoner fra tidligere prosjekter.

Sjekk jevnlig Upwork for nye jobbannonser innen data science som samsvarer med dine ferdigheter. Når du søker, vektlegg hvordan du kan tilføre verdi til potensielle kunder.

5. Kolabtree

Kolabtree er en frilansplattform skreddersydd for forskere og bransjeeksperter. 

Å bygge et godt omdømme tar tid, men Kolabtree tilbyr potensialet for lukrative stillinger innen data science. 

Ved å investere ca. 2 timer på å lage en detaljert profil som viser til akademisk og faglig kompetanse, prestasjoner og ekspertiseområder, kan du tiltrekke oppmerksomheten til potensielle kunder.

Prosjektmuligheter og Forhandlinger

Mange prosjekter på Kolabtree har fastpriser, men det er fleksibilitet til å forhandle priser basert på dine ferdigheter og erfaring.

I starten kan du støte på lavt betalte data-prosjekter mens du etablerer deg på plattformen.

Imidlertid, ved å kontinuerlig fullføre prosjekter vellykket, kan du begynne å bli kontaktet for bedre betalte kontrakter. Plattformen er svært responsiv og lar klienter enkelt ta direkte kontakt med deg for potensielle prosjekter som passer dine ferdigheter.

6. Faktisk

Faktisk er en topp jobbsøkeplattform, ideell for å finne godt betalte lokale data science stillinger, spesielt utenfor Nord-Amerika. 

Lag en profil og søk selektivt for å koble deg til mange data science muligheter i ditt område. 

Unngå å sende spam-søknader – søk bare på jobber som matcher ferdighetene dine tett.

Finn Data Science Jobber

Indeed er kjent for sine stillingsannonser innen datavitenskap for nyutdannede og juniorer. Imidlertid, med riktig erfaring, kan du også finne avanserte stillinger og stillinger på seniornivå. 

Indeed er ofte den foretrukne plattformen for lokal jobbjakt for de i Sør-Asia eller andre markeder utenfor Nord-Amerika. 

Sjekk jevnlig Indeed for nye høyt betalende stillinger innen datavitenskap i byen eller landet ditt.

7. Amazon Jobs

Store teknologiselskaper som Amazon har høyt betalte stillinger innen data science som vanligvis ikke blir annonsert på vanlige jobbsider. 

For å finne disse eksklusive mulighetene, besøk Amazon.jobs og lignende jobbportaler for teknologiselskaper. 

Disse interne nettstedene lister opp mange data science-stillinger ved forskjellige globale kontorer.

Sikre en Data Science-stilling hos Amazon

De fleste data science-stillingene hos ledende teknologiselskaper er kun tilgjengelige på deres interne karrieresider.

Amazon rekrutterer aktivt data scientists for ulike avdelinger, inkludert Alexa, AWS, detaljhandel og operasjoner.

Disse stillingene tilbyr attraktive lønninger og fordeler. Hold et øye med Amazon.jobs hvis du sikter mot en data science-stilling hos et ledende teknologiselskap med utmerket kompensasjon og goder.

Data Science-jobber du kan søke på forskjellige jobbplattformer

Data science er et raskt voksende felt med ulike jobbmuligheter på ulike plattformer, inkludert data science-praksisplasser for de som starter karrieren sin.

Her er sju data science-jobber du kan søke på, hver med sine egne ansvarsområder og forventninger til lønn:

 • Dataanalytiker: Dataanalytikere tolker komplekse datasett for å gi handlingsrettet innsikt for beslutningstaking. De bruker statistiske verktøy og teknikker for å analysere data og presentere funnene sine tydelig og presist. Lønnsforventning: $60 000 – $85 000 per år.
 • Maskinlæringsingeniør: Disse profesjonelle designer og implementerer maskinlæringsmodeller for å løse forretningsproblemer. De samarbeider tett med dataforskere og ingeniører for å utvikle algoritmer som kan lære av og gjøre prediksjoner om data. Lønnsforventning: $100 000 – $150 000 per år.
 • Data Scientist-stillinger: Dataforskere bruker sin ekspertise innen statistikk, matematikk og informatikk for å trekke ut innsikter fra data. De bygger prediktive modeller, gjennomfører eksperimenter og kommuniserer funnene sine til interessenter. Lønnsforventning: $90 000 – $140 000 per år.
 • Forretningsintelligensanalytiker: BI-analytikere bruker dataanalyse- og visualiseringsverktøy for å gi innsikter som hjelper bedrifter med å treffe strategiske beslutninger. De transformerer rådata til meningsfulle rapporter og dashbord. Lønnsforventning: $70 000 – $95 000 per år.
 • Dataingeniør: Dataingeniører bygger og vedlikeholder infrastrukturen som trengs for data generering, innsamling og analyse. De sikrer at data er tilgjengelig og brukervennlig for dataforskere og analytikere. Lønnsforventning: $90 000 – $130 000 per år.
 • Stor Dataingeniør: Spesialisert på håndtering av store datavolumer, utvikler, vedlikeholder og tester stor data-løsninger. De bruker teknologier som Hadoop og Spark for å behandle og analysere store data. Lønnsforventning: $100 000 – $145 000 per år.
 • Data Science Manager: Data Science-managere leder team av datafagpersoner for å oppnå forretningsmål. De overvåker utviklingen og implementeringen av datastyrte strategier og sikrer kvaliteten og nøyaktigheten av dataanalyser. Lønnsforventning: $120 000 – $170 000 per år.

Generelle ferdigheter og krav før du søker på Data Science-jobber

For å forfølge en karriere innen data science, inkludert eksterne data science-jobber, er det flere viktige ferdigheter og kvalifikasjoner du bør besitte:

 • Matematikk og statistikk: En solid forståelse av matematiske begrep og statistiske teknikker er grunnleggende for å analysere og tolke data.
 • Programmeringsferdigheter: Flinkhet i programmeringsspråk som Python, R, eller SQL er essensielt for å manipulere og analysere data.
 • Maskinlæring: Kunnskap om maskinlæringsalgoritmer og deres anvendelser er avgjørende for å bygge prediktive modeller og løse komplekse problemer.
 • Data visualisering: Evnen til å lage klare og informativ visualiseringer er viktig for å formidle datatilbakemeldinger til ikke-tekniske interessenter.
 • Data Wrangling: Ferdigheter i å rense, transformere og organisere rådata er nødvendig for å forberede datasett for analyse.
 • Big Data-teknologier: Kjennskap til store dataverktøy som Hadoop, Spark, eller Kafka kan være nyttig for å håndtere dataprofilering i stor skala.
 • Kommunikasjon: Sterke kommunikasjonsevner er nødvendig for å effektivt formidle datafunn og samarbeide med teammedlemmer fra ulike bakgrunner.
 • Problemløsing: Evnen til å tenke kritisk og løse problemer kreativt er essensielt for å utvikle innovative løsninger for datarelaterte utfordringer.

Det kan også være fordelaktig å ha en relevant grad innen fag som informatikk, statistikk, matematikk eller et beslektet fagområde. 

I tillegg kan praktisk erfaring gjennom internships, prosjekter eller nettkurs styrke din ansettelsesmulighet på data science jobbmarkedet.

Konklusjon

For å sikre en godt betalt jobb innen datavitenskap, bør du benytte deg av online plattformer for å få tilgang til gode muligheter. 

De syv nevnte plattformene kan sette deg i kontakt med arbeidsgivere og kunder som er på jakt etter dine dataferdigheter. 

Lag sterke profiler som fremhever din ekspertise innen datavitenskap. Søk selektivt, og vis frem din verdi. Fortsett å prøve deg og lær nye ferdigheter mens du venter på et jobbtilbud.

Les på et annet språk