10 Mobiele Avonturenspellen Die Je Mee op een Virtuele Reis Zullen Nemen

Mobile gaming valt op door de toegankelijkheid en het gemak van spelen, waardoor het een fantastisch alternatief is voor conventioneel gamen.

Deze spellen bieden diverse en opwindende ervaringen met geavanceerde technologie voor spannende avonturen. In dit bericht duiken we in de 10 beste mobiele avonturenspellen.

Bereid je voor om nieuwe werelden te verkennen, je onder te dompelen in meeslepende verhalen en uitdagende puzzels aan te pakken. Maak je klaar voor een epische queeste en onvergetelijke ervaringen.

1. Genshin Impact

Genshin Impact staat op onze lijst van mobiele spellen omdat het een open-wereld ervaring biedt met elementaire magische gevechten. 

Begin aan een avonturenspel op mobiel om adembenemende landschappen te verkennen, je vijanden te verslaan, en gaandeweg de geheimen van elementaire krachten te ontdekken.

 • Releasedatum: 28 september 2020
 • Google Play Beoordeling: 4.6/5 (Dit is een gratis spel voor Android)
 • Ontwikkelaar: miHoYo
 • Speltype: Actie Role-Playing Game (RPG)

Positieve Review:

“Normaal gesproken speel ik geen games, maar Genshin Impact heeft me gegrepen. Ik kan urenlang verkennen als ik niet oppas. De gameplay verloopt soepel en ik heb geen problemen ondervonden. Mijn enige punt van kritiek is de verplichte voortgang in het verhaal. Ik zou graag een optie hebben om dialogen in missies over te slaan, aangezien ik soms per ongeluk een optionele missie start en deze dan moet voltooien of de app moet herstarten. Maar verder geen klachten. De gameplay is plezierig, vooral op mobiel.”

Negatieve Review:

“Het spel is uitstekend, maar het neemt te veel opslagruimte in beslag. Er zijn enkele verbeteringen nodig: 1. Verwijder onnodige elementen uit het spel. 2. Introduceer een optie om een personage te resetten, zodat spelers 80% van de gebruikte materialen op een personage kunnen terugkrijgen en deze functie wekelijks kunnen gebruiken. Verhoog de beschikbaarheid van hars, aangezien het spel zich uitbreidt maar de hoeveelheid hars hetzelfde blijft. Overweeg om hars toe te voegen aan de winkel, misschien vijf maan-harsen per maand, vergelijkbaar met het wenssysteem.”

Met de mogelijkheid om spellen gratis te downloaden op Android is Genshin Impact het proberen waard. Bovendien is het gratis beschikbaar op alle platforms.

2. Among Us

Duik in de wereld van Among Us, een spannend sociaal deductiespel waar spelers, als bemanningsleden, samenwerken om taken te voltooien op een ruimteschip of ruimtestation terwijl ze bedriegers ontmaskeren die erop uit zijn hen te elimineren. 

Dit spel heeft immense populariteit verworven vanwege de combinatie van teamwork en bedrog, waardoor het een van de beste avonturen op mobiele games is.

Zal je in staat zijn om de bedriegers te identificeren en de veiligheid van je bemanning te waarborgen in dit meeslepende mobiele spel?

 • Uitgavedatum: 15 juni 2018
 • Google Play-beoordeling: 4,5/5 (Beschikbaar als gratis download voor Android).
 • Ontwikkelaar: InnerSloth LLC
 • Speltype: Multiplayer Party-spel

Positieve Review

"Among Us is een absoluut genot om te spelen! De aanpassingsopties, verscheidenheid aan kaarten en de opwindende Verstoppen-en-Zoeken-modus houden de opwinding op hoog niveau. Er is echter een klein hapering. Bij het typen van een bericht nemen het toetsenbord en het tekstvak het grootste deel van het scherm in beslag, waardoor het moeilijk is om het gesprek te volgen. Een compacter, thema-gerelateerd toetsenbord zou de ervaring verbeteren. Desalniettemin raad ik ten zeerste aan om Among Us een kans te geven. Omarm je innerlijke verdenking!"

Negatieve Review

"Ik ben een grote fan van Among Us, maar de laatste update is tegenvallend geweest. Het zit vol met bugs; ik moet het spel vaak meerdere keren verlaten en opnieuw opstarten vanwege verbindingsproblemen. Bovendien krijg ik na het voltooien van een spel soms een zwart scherm in plaats van dat het spel opnieuw wordt geladen. Ook de groene omlijning op alles, van taken tot gameservers, is zowel irritant als afleidend. Het is een kwestie van persoonlijke smaak, maar het doet afbreuk aan het algehele plezier van het spel."

3. Pokémon GO

Pokémon GO verdient zijn plek als een van de beste mobile games en avonturenspellen dankzij de meeslepende augmented reality ervaring.

Spelers gaan op avontuur in de echte wereld, verlaten hun banken om een verscheidenheid aan Pokémon te vangen.

Regelmatige updates brengen nieuwe wezens en functies, zoals gymgevechten, evenementen en sociale interacties. Hoewel niet exclusief voor de Play Store, is het een opvallend spel om Pokémon in de echte wereld te verkennen en vast te leggen.

 • Releasedatum: 6 juli 2016
 • Google Play-beoordeling: 4.1/5 (Gratis met in-app aankopen)
 • Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
 • Speltype: Augmented Reality (AR) Avontuur

Positieve feedback:

“Na vier jaar zijn de meeste problemen opgelost. Het spel is fantastisch, ondanks af en toe wat glitches. Het sluiten en opnieuw openen van de app helpt. De ontwikkelaars zitten op het juiste spoor. Het enige nadeel zijn de irritante raidgevechtmeldingen. Er is ruimte voor verbetering, maar het spel is over het algemeen leuk en motiverend.”

Negatieve feedback:

“Het spelconcept is briljant, maar de kwaliteit is achteruitgegaan. Meer betaalde functies, onnodige graphics en aanhoudende vertraging, glitches en bugs doen af aan de ervaring. Niantic’s focus op winst ondermijnt het plezier van de spelers. Niet aanbevolen voor nieuwe spelers, en bestaande spelers hebben mijn medeleven.”

Pokémon GO is een opwindende manier om echte locaties te verkennen terwijl je jaagt op Pokémon, inclusief zeldzame en krachtige Legendary Pokémon.

4. Call of Duty: Mobile

Call of Duty: Mobile is een must-have in elke lijst met top gratis mobiele games. Dit spel brengt de befaamde Call of Duty-serie binnen handbereik met enkele van de beste mobiele graphics. 

Het heeft intense multiplayer-gevechten en een opwindende battle royale-modus. 

Spelers hebben toegang tot verschillende kaarten, wapens en spelmodi, waardoor ze de adrenaline van Call of Duty overal kunnen voelen.

 • Releasedatum: 1 oktober 2019
 • Google Play-beoordeling: 4.5/5
 • Ontwikkelaar: Activision Publishing, Inc.
 • Speltype: First-Person Shooter (FPS)

Positieve recensie:

“Absoluut vijf sterren! De gameplay, graphics en inhoud zijn allemaal ongelooflijk. Ik ben echter enkele problemen tegengekomen. Sinds een recente update krijg ik een netwerkfout in gerangschikte wedstrijden, waardoor ik moet stoppen en punten verlies. En nu, na de nieuwste update, kan ik niet eens meer bij mijn mails zonder dat het spel vastloopt. Zowel gegevens- als wifi-verbindingen falen. Ontwikkelaars, pak dit probleem alsjeblieft aan. Bedankt.”

Negatieve recensie:

“Mijn account is gehackt, en de reactie van de ontwikkelaars was onvoldoende! De hacker gebruikt nog steeds mijn account, zelfs nadat het zogenaamd beveiligd was. De IT-ondersteuning is teleurstellend, en ik ben niet gecompenseerd voor mijn kosten, inclusief een maandelijks abonnement. Dit is een vreselijke ervaring geweest, en ik heb geen vertrouwen meer in de beveiliging van mijn persoonlijke informatie. Voor een bedrijf van deze omvang is dit onaanvaardbaar.”

Call of Duty: Mobile is een van de populairste spellen in de Google Play Store, waardoor spelers betrokken blijven met de verscheidenheid aan spelmodi. 

Je kunt zelfs samenwerken met vrienden voor meer plezier.

5. PUBG Mobile

PUBG Mobile, een getrouwe adaptatie van de originele PlayerUnknown’s Battlegrounds, is een opvallend battle royale spel. 

Het verdient zijn plek op onze top mobiele spellenlijst door een spannende vecht-om-te-overleven ervaring te bieden. Spelers landen met een parachute op een eiland en proberen als laatste over te blijven, zowel solo als in teams. 

Dit gratis te downloaden spel heeft realistische graphics en meeslepende actie. Ervaar zelf de opwinding van dit overlevingsspel.

 • Releasedatum: 19 maart 2018
 • Google Play Beoordeling: 4.2/5
 • Ontwikkelaar: PUBG Corporation
 • Speltype: Battle Royale

Positieve Review:

“Uitzonderlijk goed gemaakt. Het neemt 3.90GB in beslag op mijn Samsung Android telefoon, wat aanzienlijk lijkt voor een mobiel spel. Zorg ervoor dat je minstens 5GB aan vrije opslagruimte hebt (niet RAM) voor optimale prestaties. Zelfs op minder krachtige apparaten werkt het spel soepel met lage grafische instellingen. De kaarten en visuals zijn fantastisch, met vloeiende graphics en authentieke geluidseffecten van wapens. De besturing en gebruikersinterface zijn ook soepel en gebruiksvriendelijk. Een eersteklas mobiele game-ervaring.”

Negatieve Review:

“Laat me duidelijk zijn, dit spel is uitstekend. Ik speel al sinds 2019 en de mechanica zijn soepel, steeds verbeterend. Er is echter een groot probleem: een ernstige fps daling sinds de laatste update. Het spel haperd wanneer andere spelers in de buurt zijn, en het bevriest een seconde bij het landen in de modus, blijft haperen totdat ik ofwel word gedood of ontsnap. Soms laden textures niet goed. Mijn vrienden ervaren ook vertraging. Als de ontwikkelaars super vloeiende graphics en aanpasbaar FOV kunnen introduceren voor balans, zou ik mijn standpunt heroverwegen.”

Met meer dan 500 miljoen downloads is dit spel een hit om een reden. De graphics zijn opmerkelijk en de gameplay heeft een aantrekkingskracht die lijkt op Fortnite.

6. Minecraft

Minecraft is een zeer populaire mobiele game-app. Zijn meeslepende ervaring is een belangrijke aantrekkingskracht voor gebruikers. 

Hoewel het niet gratis is, stelt het spelers in staat om op blokken gebaseerde virtuele werelden te bouwen en te verkennen. 

Het spel biedt eindeloze mogelijkheden, waardoor spelers structuren kunnen bouwen, grondstoffen kunnen delven, gereedschap kunnen maken en avonturen met vrienden kunnen beleven. Je kunt ook nieuwe skins en meer verkrijgen.

 • Releasedatum: 17 november 2011
 • Google Play-beoordeling: 4.5/5 (Gratis proefversie op Android, $6.99 na proefperiode)
 • Ontwikkelaar: Mojang Studios
 • Speltype: Sandbox Adventure

Positieve recensie:

“Fantastisch spel! Ik wou dat er meer schattige dieren waren, maar over het algemeen is dit spel opwindend en vol avontuur.”

Negatieve recensie:

“Het spel is uitstekend en biedt eindeloze creatieve vrijheid, maar het valt in vergelijking met de Java-editie wat tegen en zit vol met bugs. Bijvoorbeeld, als ik betoverde uitrusting draag, bedekt de textuur mijn hele karakter! Het crasht ook bij het openen en ik heb een glitch opgemerkt met levitatie en elytra. De klantenservice is teleurstellend.”

Als je op zoek bent naar vermakelijke spellen in de Google Play Store, zou deze je interesse kunnen wekken. 

De Pocket-editie biedt bijna alles wat beschikbaar is op de pc, met een uitgebreid scala aan content en mods om je ervaring te verbeteren.

7. Fortnite

Fortnite, hoewel niet de nieuwste toevoeging aan de Google Play Store, valt op door zijn cross-platform spel, een groot voordeel in mobiel gamen. 

Deze gratis battle royale game zet spelers tegen elkaar af op een krimpende kaart. 

Zijn onderscheidende bouwmechanisme en heldere kunststijl bieden snelle actie en voortdurende updates om het spel fris te houden.

 • Releasedatum: 25 juli 2017
 • Google Play-beoordeling: 4.2/5 (Gratis met in-app aankopen)
 • Ontwikkelaar: Epic Games
 • Speltype: Battle Royale

Positieve beoordeling:

“Fortnite heeft echt een topoverwinning behaald. In eerste instantie vond ik de Fortnite menigte een beetje te veel. Echter, ik heb mijn eerdere misvattingen ingezien. Fortnite heeft me overtuigd met zijn charme. Sommigen twijfelen misschien, maar hun gebrek aan vaardigheid spreekt boekdelen. Het is tijd om je spel te verbeteren, mensen. -alek van de slimme koelkast van mijn moeder”

Negatieve beoordeling:

“Er is geen echte noodzaak voor een spel-documentaire wanneer je eenvoudig een gratis spelvideo online kunt bekijken in plaats van geld uit te geven aan iets onnodigs!”

Voor degenen die genieten van een cartoonachtige stijl en aanpasbare gameplay zonder bloederigheid, zou de gratis APK-download van dit mobiele spel wel eens uw keuze kunnen zijn.

8. Garena Free Fire

Garena Free Fire verdient zijn plaats op onze lijst als een gratis mobiele game-app met een meeslepende ervaring. Deze mobiele battle royale-game biedt snelle matches en heeft een grote impact gehad op de industrie. Onder de gratis actiegames voor Android staat het bekend om zijn vermogen om strategisch denken te verbeteren. Spelers parachuteren naar een eiland, verzamelen wapens en strijden om als laatste over te blijven tussen 49 anderen.

 • Release Datum: 4 december 2017
 • Google Play Beoordeling: 4.2/5 (Gratis op Android)
 • Ontwikkelaar: Garena International I Private Limited
 • Speltype: Battle Royale

Positieve Review:

“Ik heb veel tijd besteed aan Free Fire en het is echt meeslepend. Echter, er is één probleem: nadat ik een tegenstander heb neergeschoten, zou ik willen dat onze volgende schoten hen niet automatisch zouden richten. Het is frustrerend als ik probeer de volgende tegenstander uit te schakelen, en de schoten de neergeschoten persoon raken, waardoor het vijandelijke team de kans krijgt om mij te verslaan. Ondanks dit, is het een van mijn favoriete spellen en geniet ik ervan om het te spelen.”

Negatieve Review:

“Na de laatste update is mijn Free Fire-account praktisch onbruikbaar. Er verschijnt voortdurend een vervelend pop-upvenster met betrekking tot het aantal heroïsche sterren, waardoor ik geen toegang meer heb tot iets in het spel. Ik kan niets aanpassen of zelfs een wedstrijd spelen, omdat deze pop-up niet verdwijnt. Ik geef niet om de beloning; ik wil gewoon dat het spel weer leuk wordt. Ik wou dat ik je een video kon laten zien van dit probleem.”

Hoewel het misschien niet het nieuwste spel voor telefoons is, daagt Free Fire je strategisch denken uit, waardoor het een van de meest interessante en populaire spellen ooit is. Bovendien is het gebruiksvriendelijk!

9. Clash Royale

Clash Royale verdient zijn plek als een van de beste gratis games in de Android Store door je de overwinning te laten claimen in real-time multiplayer gevechten.

Spelers verzamelen en upgraden kaarten met troepen, spreuken en verdediging om hun strijdtanks te bouwen en deel te nemen aan intense een-op-een gevechten.

 • Uitgavedatum: 2 maart 2016
 • Google Play-beoordeling: 4.3/5 (Android Games, Gratis download, met in-app aankopen)
 • Ontwikkelaar: Supercell
 • Speltype: Strategie Torenverdediging

Positieve review:

"Ik geniet van het spel; het is gratis en boeiend. Hoewel sommige spelers power-ups kopen, heeft dit mijn plezier of succes in wedstrijden niet belemmerd. De complexiteit en real-time strategie-elementen van het spel voegen opwinding toe, en de korte speelduur houdt het vermakelijk. Ik zou wel willen dat er een optie was om op te geven als ik aanzienlijk achterlig."

Negatieve review:

"Het spel is achteruitgegaan bij elke update. De nieuwe toren-troep is nutteloos, en ik heb last van frequente verbindingen die verbroken worden, wat frustrerend is. De laatste UI-wijzigingen zijn onhandig en maken het deck bouwen en navigeren omslachtig. Het lijkt erop dat het spel zich heeft verschoven naar een pay-to-win model, waarbij winst boven de spelervaring wordt gesteld."

Hoewel Clash Royale geen nieuwkomer is in de smartphone gaming scene, biedt het een opwindende ervaring terwijl je torens vernietigt en strijdt om de kroon.

10. Roblox

Roblox is een zeer populair gratis Android-spel dat een online platform biedt waar spelers spellen kunnen maken en spelen in een virtuele wereld. Met talloze door gebruikers gegenereerde spellen is er een grote verscheidenheid aan genres om te ontdekken, van rollenspelavonturen tot multiplayerwedstrijden.

 • Releasedatum: 1 september 2006
 • Google Play-beoordeling: 4.4/5 (Gratis apps en games voor Android, met in-app aankopen)
 • Ontwikkelaar: Roblox Corporation
 • Soort spel: Sandbox, MMO

Positieve recensie:

"GEWELDIG SPEL! De avatar aanpassingsopties zijn uitgebreid, en het is een geweldig platform om levenslange vrienden te maken of met geliefden te spelen. De incidentele crashes zijn te wijten aan mijn computer van lage kwaliteit, dus ik raad aan de grafische instellingen te verlagen op minder krachtige apparaten. Je kunt voicechat gebruiken of de openbare chat gebruiken om met vrienden te communiceren. Over het algemeen is het voor mij een spel van 9,9/10, ondanks de incidentele crashes."

Negatieve recensie:

"De constante pop-ups tijdens het spelen zijn vervelend en lijken je te dwingen aankopen te doen. De plaatsing van aanknopingsknoppen in de buurt van cruciale spelbedieningselementen voelt manipulatief aan. Vertragingen, met name in bepaalde hindernissenparcours, zijn frustrerend. De voortdurende prompts om iets te kopen zijn afschrikwekkend. Ik zou dit spel niet aanbevelen."

Roblox is misschien niet de nieuwste in de rij, maar het is een spel dat consistent de tand des tijds heeft doorstaan.

Waarom is Android Gaming zo populair?

Één van de belangrijkste redenen is de mogelijkheid om coole Android-games gratis te downloaden. Hier zijn meer redenen waarom:

 • Breed scala aan Android-apparaten: De populariteit van games in de Google Play Store is grotendeels te danken aan het brede scala aan Android-apparaten. Android is beschikbaar op alles, van smartphones tot tablets.
 • Gemakkelijke ontdekking en installatie van games: De Google Play Store is een centrale hub die het eenvoudig maakt om nieuwe mobiele games te vinden en te installeren, waardoor toegang wordt geboden tot al je favoriete game-ervaringen.
 • Variëteit aan gamegenres: Of je nu geïnteresseerd bent in actie, strategie of simulatiegames, er is voor elk wat wils.
 • Sociale connectiviteit: Sociale functies verbeteren de game-ervaring, waardoor spelers prestaties kunnen delen en kunnen deelnemen aan multiplayerwedstrijden.

Deze factoren dragen bij aan de wijdverbreide populariteit van Android-gaming.

Laatste Woorden

Om onze top 10 mobiele avonturenspellen af te ronden, is het duidelijk dat de beste benadering voor mobiel gamen is om op zoek te gaan naar spanning en diversiteit.

Met een mix van strategie, avontuur, puzzels en meer, blinken mobiele games uit met hun indrukwekkende genres en graphics.

Of je nu houdt van RPG’s, survival chaos of battle royales, er is voor elke gamer iets te vinden in mobiel gamen.

Lees in een andere taal