Data Science Opportunities: Ontdek hoe je online kunt solliciteren op verschillende vacatureplatforms

Op zoek naar een goed betaalde baan in datascience? Ontdek deze zeven platforms om je volgende mogelijkheid te vinden. 

Ondanks onzekere tijden, is ergens beginnen essentieel. Deze blog zal je begeleiden bij de top platforms om lucratieve banen in datascience te vinden. 

Met de groeiende vraag naar datavaardigheden, heb je toegang tot remote, freelance en traditionele kansen.

De 7 Beste Online Vacatureplatforms Waarop je voor Banen Kunt Solliciteren

Hieronder staan zeven toonaangevende online vacatureplatforms voor data science kansen. 

1. LinkedIn

LinkedIn is een toonaangevend platform voor datawetenschappers die op zoek zijn naar goedbetaalde functies en erkenning voor hun vaardigheden. 

Het biedt een groot aantal carrièremogelijkheden binnen diverse sectoren voor datawetenschappers. 

De geavanceerde algoritmes van het platform raden banen aan die aansluiten bij uw profiel, vaardigheden en interesses, waardoor het zoeken naar werk efficiënter wordt.

Solliciteren en Netwerken

Je kunt eenvoudig solliciteren op vacatures en rechtstreeks contact opnemen met recruiters.

LinkedIn vergemakkelijkt ook de uitbreiding van je professionele netwerk, waardoor je verbinding kunt maken met leiders in datascience.

Je profiel verbeteren met belangrijke vaardigheden, projecten en aanbevelingen maakt je zichtbaarder voor recruiters als een topkandidaat.

Op de hoogte blijven

Het platform maakt het eenvoudig om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en beste werkwijzen op het gebied van data science. 

Er wordt samengestelde inhoud aangeboden om u bij te houden, zodat u een voorsprong kunt behouden in het vakgebied.

2. Wellfound

Wellfound, eerder bekend als AngelList Talent, is een toonaangevend platform voor datawetenschappers die op zoek zijn naar goed betaalde, op afstand uit te voeren functies bij startups en toonaangevende techbedrijven. 

Door een profiel aan te maken op Wellfound, krijgen datawetenschappers toegang tot een breed scala aan mogelijkheden in snelgroeiende startups.

Responsief Platform

Het platform valt op door zijn responsiviteit. Kandidaten ontvangen vaak binnen enkele dagen reacties van personeelsmanagers nadat ze hebben gesolliciteerd. 

Wellfound vereenvoudigt het proces van het vinden van startups die overeenkomen met jouw waarden en doelen, zodat je effectief jouw gegevensvaardigheden kunt toepassen.

Uitstekende Banenbron

Wellfound wordt erkend als een uitstekende bron voor data science vacatures binnen het startup ecosysteem. Het platform stemt vacatures af op uw profiel en expertise, waardoor u in contact komt met spannende jonge bedrijven die op zoek zijn naar uw vaardigheden.

3. Toptal

Toptal biedt een uniek platform voor hoogbetaalde freelance en contract data science-banen. 

Het beschikt over een netwerk dat bestaat uit de top 3% van data-professionals wereldwijd, wat een gevoel van elitestatus biedt voor degenen die via het platform werken. 

Mogelijke kansen zijn functies als freelance datawetenschappers, data engineers en machine learning-engineers.

Tarieven en klanten van het project

Het platform staat bekend om zijn uitstekende tarieven, waardoor het topbedrijven, startups en organisaties als klanten aantrekt. 

Dit zorgt ervoor dat het werk zowel uitdagend als lonend is en bijdraagt aan een bevredigende professionele ervaring.

Exclusief netwerk en screeningsproces

Deel uitmaken van het exclusieve netwerk van Toptal versterkt het zelfbeeld van een data science professional. 

Het rigoureuze screeningsproces dat vereist is voor toelating tot het netwerk, dient als bewijs van iemands vaardigheden en prestaties op het gebied.

4. Upwork

Upwork biedt datawetenschappers toegang tot een breed scala aan goed betaalde, flexibele baankansen. Net als Fiverr verbindt het freelancers met opdrachtgevers die op zoek zijn naar projectmatig werk, uurtariefafspraken, langetermijncontracten en zelfs mogelijke voltijdse functies.

Opbouwen van je Upwork-portfolio

Om op te vallen, focus je op het verbeteren van je Upwork-portfolio. Benadruk je specifieke vaardigheden op het gebied van data science, tools waarin je bedreven bent, en prestaties uit eerdere projecten.

Controleer regelmatig Upwork voor nieuwe vacatures op het gebied van data science die overeenkomen met jouw vaardigheden. Bij het solliciteren, benadruk hoe je waarde kunt toevoegen voor potentiële klanten.

5. Kolabtree

Kolabtree is een freelance platform speciaal ontworpen voor wetenschappers en industrie-experts. 

Opbouwen van een reputatie kost tijd, maar Kolabtree biedt mogelijkheden voor lucratieve posities in datawetenschap. 

Door ongeveer 2 uur te investeren in het creëren van een gedetailleerd profiel met academische en professionele referenties, prestaties en expertisegebieden, kunt u de aandacht van potentiële klanten trekken.

Kansen en Onderhandelingen bij Projecten

Veel projecten op Kolabtree hebben vaste prijzen, maar er is flexibiliteit om tarieven te onderhandelen op basis van jouw capaciteiten en ervaring.

In het begin kom je mogelijk minder goed betaalde data-projecten tegen terwijl je jezelf op het platform vestigt.

Echter, door consequent succesvol projecten af te ronden, kan je benaderd worden voor beter betaalde contracten. Het platform is zeer responsief en stelt klanten in staat om gemakkelijk rechtstreeks contact met je op te nemen voor mogelijke projecten die overeenkomen met jouw vaardigheden.

6. Inderdaad

Inderdaad is een top platform voor het zoeken naar vacatures, ideaal voor het vinden van goedbetaalde lokale data science rollen, vooral buiten Noord-Amerika. 

Maak een profiel aan en solliciteer selectief om in contact te komen met tal van data science mogelijkheden in jouw regio. 

Vermijd het spammen van sollicitaties – solliciteer alleen op vacatures die nauw aansluiten bij jouw vaardigheden.

Het vinden van Data Science Vacatures

Indeed staat bekend om zijn instap- en junior vacatures op het gebied van data science. Echter, met de juiste ervaring kun je ook geavanceerde en senior posities vinden.

Indeed is vaak het favoriete platform voor lokale baanzoekers in Zuid-Azië of andere markten buiten Noord-Amerika.

Controleer regelmatig Indeed voor nieuwe goed betaalde data science vacatures in jouw stad of land.

7. Vacatures bij Amazon

Grote techbedrijven zoals Amazon bieden goed betaalde functies op het gebied van data science aan die normaal gesproken niet op gangbare vacaturesites worden geadverteerd. 

Om deze exclusieve mogelijkheden te vinden, bezoek Amazon.jobs en vergelijkbare vacaturebanken van techbedrijven. 

Deze interne websites vermelden tal van data science functies op verschillende kantoren wereldwijd.

Het bemachtigen van een positie in Data Science bij Amazon

De meeste data science vacatures bij toonaangevende techbedrijven zijn alleen beschikbaar op hun interne carrièresites

Amazon werft actief datawetenschappers voor diverse afdelingen, waaronder Alexa, AWS, retail en operations. 

Deze posities bieden aantrekkelijke salarissen en voordelen. Houd Amazon.jobs in de gaten als je streeft naar een rol in data science bij een top techbedrijf met uitstekende compensatie en voordelen.

Data Science Vacatures Die Je Op Verschillende Platformen Kunt Solliciteren

Data science is een snelgroeiend vakgebied met diverse baankansen op verschillende platformen, waaronder data science stages voor degenen die aan hun carrière beginnen.

Hier zijn zeven data science vacatures waarop je kunt solliciteren, elk met zijn eigen verantwoordelijkheden en salarisverwachtingen:

 • Gegevensanalist: Data analisten interpreteren complexe datasets om bruikbare inzichten te bieden voor besluitvorming. Ze gebruiken statistische hulpmiddelen en technieken om gegevens te analyseren en hun bevindingen duidelijk en beknopt te presenteren. Salarisverwachting: $60.000 – $85.000 per jaar.
 • Machine Learning Ingenieur: Deze professionals ontwerpen en implementeren machine learning modellen om zakelijke problemen op te lossen. Ze werken nauw samen met datawetenschappers en ingenieurs om algoritmes te ontwikkelen die kunnen leren van en voorspellingen kunnen maken op basis van gegevens. Salarisverwachting: $100.000 – $150.000 per jaar.
 • Data Scientist Posities: Datawetenschappers gebruiken hun expertise in statistiek, wiskunde en informatica om inzichten uit gegevens te halen. Ze bouwen voorspellende modellen, voeren experimenten uit en communiceren hun bevindingen naar belanghebbenden. Salarisverwachting: $90.000 – $140.000 per jaar.
 • Business Intelligence Analist: BI-analisten gebruiken data-analyse en visualisatie tools om inzichten te bieden die bedrijven helpen strategische beslissingen te nemen. Ze transformeren ruwe data naar betekenisvolle rapporten en dashboards. Salarisverwachting: $70.000 – $95.000 per jaar.
 • Gegevensingenieur: Gegevensingenieur bouwen en onderhouden de infrastructuur die nodig is voor data-generatie, -verzameling en -analyse. Ze zorgen ervoor dat data toegankelijk en bruikbaar is voor datawetenschappers en analisten. Salarisverwachting: $90.000 – $130.000 per jaar.
 • Big Data Ingenieur: Gespecialiseerd in het verwerken van grote hoeveelheden data, ontwikkelen, onderhouden en testen big data engineers big data oplossingen. Ze gebruiken technologieën zoals Hadoop en Spark om big data te verwerken en analyseren. Salarisverwachting: $100.000 – $145.000 per jaar.
 • Manager Data Science: Data science managers leiden teams van data professionals om bedrijfsdoelen te bereiken. Ze zien toe op de ontwikkeling en implementatie van op data gebaseerde strategieën en zorgen voor de kwaliteit en nauwkeurigheid van data-analyses. Salarisverwachting: $120.000 – $170.000 per jaar.

Algemene vaardigheden en vereisten voordat u solliciteert naar vacatures in datascience

Om een carrière in datascience na te streven, inclusief remote datascience banen, zijn er verschillende belangrijke vaardigheden en kwalificaties die u moet bezitten:

 • Wiskunde en Statistiek: Een solide begrip van wiskundige concepten en statistische technieken is fundamenteel voor het analyseren en interpreteren van gegevens.
 • ProgrammeerVaardigheden: Bekwaamheid in programmeertalen zoals Python, R, of SQL is essentieel voor het manipuleren en analyseren van gegevens.
 • Machine Learning: Kennis van machine learning algoritmes en hun toepassingen is cruciaal voor het bouwen van voorspellende modellen en het oplossen van complexe problemen.
 • Data Visualisatie: Het vermogen om duidelijke en informatieve visualisaties te maken is belangrijk voor het communiceren van data inzichten naar niet-technische belanghebbenden.
 • Data Wrangling: Vaardigheden in het schoonmaken, transformeren en organiseren van ruwe data zijn noodzakelijk voor het voorbereiden van datasets voor analyse.
 • Big Data Technologieën: Bekendheid met big data tools zoals Hadoop, Spark, of Kafka kan voordelig zijn voor het verwerken van gegevens op grote schaal.
 • Communicatie: Sterke communicatieve vaardigheden zijn nodig om data bevindingen effectief over te brengen en samen te werken met teamleden uit verschillende achtergronden.
 • Probleemoplossend vermogen: Het vermogen om kritisch te denken en problemen creatief op te lossen is essentieel voor het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor data-gerelateerde uitdagingen.

Voordelen zoals een relevant diploma in vakken als informatica, statistiek, wiskunde, of een verwante discipline kunnen ook voordelig zijn. 

Bovendien kan het opdoen van praktische ervaring via stages, projecten of online cursussen uw inzetbaarheid op de datascience arbeidsmarkt verbeteren.

Conclusie

Om een goedbetaalde baan in datawetenschap te bemachtigen, maak gebruik van online platforms om toegang te krijgen tot geweldige kansen. 

De zeven genoemde platforms kunnen je verbinden met werkgevers en klanten die op zoek zijn naar jouw datavaardigheden. 

Maak sterke profielen waarin je jouw expertise in datawetenschap benadrukt. Solliciteer selectief, laat jouw waarde zien. Blijf proberen en leer nieuwe vaardigheden terwijl je wacht op een baanaanbieding.

Lees in een andere taal