10 mobil kalandjáték, amelyek virtuális utazásra visznek téged

A mobiljátékok kitűnnek hozzáférhetőségük és könnyűségük miatt, fantasztikus helyettesítőként szolgálva a hagyományos játékoknak.

Ezek a játékok változatos és izgalmas élményeket nyújtanak fejlett technológiával az izgalmas kalandokhoz. Ebben a posztban bemutatjuk a legjobb 10 mobil kalandjátékot.

Készülj fel, hogy felfedezd az új birodalmakat, elmerülj a lebilincselő történetekben és megbírkózz a nehéz rejtvényekkel. Készülj fel egy epikus küldetésre és felejthetetlen élményekre.

1. Genshin Impact

A Genshin Impact szerepel a mobiljátékok listáján, mert nyitott világélményt kínál elemi mágikus csatákkal.

Indulj el egy kalandjátékba mobil eszközödön, fedezd fel lélegzetelállító tájakat, győzd le ellenfeleidet, és fedezd fel az elemi erejek titkait az út során.

 • Kiadás dátuma: 2020. szeptember 28.
 • Google Play értékelés: 4,6/5 (Ez egy ingyenes alkalmazásjáték Androidra)
 • Fejlesztő: miHoYo
 • Játéktípus: Akció-szerepjáték (RPG)

Pozitív vélemény:

“Általában nem vagyok játékos típus, de a Genshin Impact lenyűgözött. Órákat el tudok tölteni felfedezéssel, ha nem vigyázok. A játékmenet zökkenőmentes, és nem tapasztaltam problémákat. Az egyetlen bosszúságom az előre meghatározott történetmenet. Jobban szeretném, ha lenne lehetőség a dialógusok átugrására a megbízásoknál, mivel néha véletlenül kezdek egy opcionálisat, és ki kell játszanom, vagy újra kell indítanom az appot. Azon kívül nincsenek panaszaim. A játék nagyon élvezetes, különösen mobil eszközön.”

Negatív vélemény:

“A játék kiváló, de túl sok tárhelyet foglal el. Szükség lenne néhány fejlesztésre: 1. Távolítsuk el a játékból a felesleges elemeket. 2. Vezessünk be egy karaktervisszaállítási lehetőséget, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy visszaszerezzék a karakterekre használt anyagok 80%-át, és hetente egyszer használhassák ezt a funkciót. Növeljük a gyantamennyiséget, miközben a játék bővül, de a gyanta mennyisége ugyanaz marad. Érdemes lenne hozzáadni a gyantát az üzletbe, esetleg havi öt holdgyantát, azonosan a kívánsági rendszerhez.”

Az Androidra ingyenesen letölthető játékokkal, a Genshin Impact kipróbálásra érdemes. Ráadásul minden platformon ingyenesen elérhető.

2. Among Us

Merülj el az Among Us világában, egy izgalmas társasági rögtönzési játékban, ahol a játékosok az űrhajón vagy űrállomáson együttműködve teljesítenek feladatokat, miközben leleplezik azokat az álcázott ellenségeket, akik meg akarják ölni őket.

Ez a játék hatalmas népszerűséget szerzett a csapatmunka és becsapás elegyítése miatt, ami a legjobb kalandjátékok egyikévé teszi mobil eszközökre.

Sikerül megállapítanod az álcázottakat, és biztosítani a legénység biztonságát ebben a lenyűgöző mobiljátékban?

 • Megjelenési dátum: 2018. június 15.
 • Google Play Értékelés: 4,5/5 (Ingyenes letöltés Androidra).
 • Fejlesztő: InnerSloth LLC
 • Játéktípus: Többjátékos partijáték

Pozitív értékelés:

“Az Among Us elképesztően szórakoztató! A testreszabási lehetőségek, a különböző pályák és a lebilincselő Elrejtőzködés mód folyamatosan magas szinten tartják az izgalmi szintet. Ám van egy kis csöppség. Amikor üzenetet írok, a billentyűzet és a szövegdoboz elszórakoztatja a képernyő nagy részét, ami nehezzé teszi a csevegés követését. Egy kompakt, témához igazodó billentyűzet segítené az élményt. Mindenesetre nagyon ajánlom az Among Us kipróbálását. Engedd meg a belső susodat!”

Negatív értékelés:

“Szuper nagy rajongója vagyok az Among Us-nak, de az utolsó frissítés csalódás volt. Rengeteg hibát tartalmaz; gyakran ki kell lépnem, majd többször újra kell indítanom a játékot a kapcsolati problémák miatt. Emellett a játék befejezése után néha egy fekete képernyő fogad, ahelyett, hogy újratöltené a játékot. Ráadásul a zöld keret mindenen, a feladatoktól a játékszervereken át, idegesítő és figyelemelterelő. Ez személyes ízlés kérdése, de elvonja a játék általános élvezetét.”

3. Pokémon GO

A Pokémon GO megszerzi helyét a legjobb mobiljátékok között és az egyik legjobb kalandjáték alkalmazás között, az immerszív kiterjesztett valóság élményének köszönhetően. 

A játékosok valódi világi kalandokra indulnak, elhagyva kanapéikat, hogy számos Pokémont elkapjanak. 

Rendszeres frissítések új teremtményeket és funkciókat hoznak, mint például teremcsaták, események és közösségi interakciók. Habár nem kizárólagos a Play Áruházban, kiemelkedő játék a Pokémonok felfedezéséhez és elkapásához a valódi világban.

 • Megjelenési dátum: 2016. július 6.
 • Google Play Értékelés: 4.1/5 (Ingyenes alkalmazáson belüli vásárlásokkal)
 • Fejlesztő: Niantic, Inc.
 • Játéktípus: Kiterjesztett Valóság (AR) Kaland

Pozitív Visszajelzések

“Négy év után a legtöbb probléma megoldódott. A játék fantasztikus, hiába vannak alkalmi hibák. Az alkalmazás bezárása és újraindítása segít. A fejlesztők jó úton járnak. Az egyetlen hátrány az idegesítő csataértesítések. Van még mit javítani, de a játék összességében élvezetes és motiváló.”

Negatív Visszajelzések

“A játékkoncepció zseniális, de minősége romlott. Több fizetős funkció, felesleges grafika és tartós lassúság, hibák és bugok vonják el az élményt. A Niantic hangsúlya a profitra aláássa a játékosok élvezetét. Nem ajánlott új játékosoknak, és az ott játszóknak az együttérzésem. “

A Pokémon GO izgalmas módon teszi lehetővé a valóságos helyek felfedezését, miközben Pokémonokat vadásznak, beleértve a ritka és erőteljes Legendás Pokémonokat is.

4. Call of Duty: Mobile

A Call of Duty: Mobile egy szükséges elem bármelyik legjobb ingyenes mobiljáték-listán. Ez a játék a híres Call of Duty sorozatot hozza el az ujjbegyedhez néhány a legjobb mobilgrafikával. 

Ez magában foglalja az intenzív többjátékos összecsapásokat és egy izgalmas harci királyi módát. 

A játékosok számos térképhez, fegyverhez és játékmódhoz férhetnek hozzá, lehetővé téve számukra, hogy élvezzék a Call of Duty izgalmát bármikor és bárhol.

 • Kiadási dátum: 2019. október 1.
 • Google Play Értékelés: 4,5/5
 • Fejlesztő: Activision Publishing, Inc.
 • Játék típusa: Első személyű lövöldözős (FPS)

Pozitív vélemény:

“Abszolút öt csillag! A játékmenet, a grafika és a tartalom mind lenyűgöző. Azonban néhány problémával találkoztam. Egy frissítés óta hálózati hibát kapok rangsorolt mérkőzéseken, ami miatt kénytelen vagyok kilépni és pontokat veszítek. És most, a legutóbbi frissítés után még az emaileimhez sem tudok hozzáférni anélkül, hogy a játék ne fagyna le. Mind a mobilnet, mind a WiFi kapcsolat meghibásodik. Fejlesztők, kérlek foglalkozzatok ezzel a problémával. Köszönöm.”

Negatív vélemény:

“A fiókomat feltörték, és a fejlesztők válasza nem megfelelő volt! A hekker még mindig használja a fiókomat, annak ellenére, hogy állítólag biztonságossá tették. Az IT támogatás csalódást okozott, és nem kaptam kompenzációt a költségeimért, beleértve a havi előfizetést. Ez borzasztó élmény volt, és elvesztettem a bizalmamat a személyes információim biztonsága iránt. Ekkora vállalatnál ez elfogadhatatlan.”

A Call of Duty: Mobile az egyik legnépszerűbb játék a Google Play Áruházban, amely játékmódjai változatosságával megtartja a játékosok érdeklődését. 

A barátaiddal együtt is játszhatsz, hogy még nagyobb legyen a szórakozás.

5. PUBG Mobile

A PUBG Mobile, az eredeti PlayerUnknown’s Battlegrounds hű adaptációja, kiemelkedő battle royale játék. 

Az élet-halálért vívott küzdelem élményével vívta ki helyét a legjobb mobiljátékok listáján. A játékosok ejtőernyővel egy szigetre ugranak, hogy utolsóként maradjanak életben, akár egyedül, akár csapatban. 

Ez a letölthető ingyenes játék valósághű grafikával és lebilincselő akcióval büszkélkedhet. Tapasztald meg magad is a túlélés izgalmát.

 • Megjelenési dátum: 2018. március 19.
 • Google Play értékelés: 4,2/5
 • Fejlesztő: PUBG Corporation
 • Játéktípus: Battle Royale

Pozitív értékelés:

“Kivételesen jól kidolgozott. A Samsung Android telefonomon 3,90GB-ot foglal, ami elég jelentősnek tűnik egy mobiljátékhoz. Biztosíts legalább 5GB szabad tárhelyet (nem RAM-ot) optimális teljesítmény érdekében. Még az alsó kategóriás eszközökön is gördülékeny futást tesz lehetővé alacsony grafikai beállítások mellett. A térképek és a látvány fantasztikusak, a sima grafikákkal és hiteles fegyverhangokkal. Az irányítás és az UI is sima és felhasználóbarát. Egy kiváló mobiljáték élménye.”

Negatív értékelés:

“Legyek világos, ez a játék kiváló. 2019 óta játszom, az irányítás gördülékeny, folyamatosan fejlődik. Azonban van egy jelentős probléma: jelentős fps-esés a legutolsó frissítés óta. A játék akadozik, amikor más játékosok vannak a közelben, és egy másodpercre lefagy a landoláskor a módban, továbbra is akadozik, amíg vagy ki nem ölnek, vagy ki nem szökik az ember. Néha a textúrák nem jelennek meg megfelelően. A barátaim is tapasztalnak laggolást. Ha a fejlesztők szuper sima grafikát és állítható FOV-t vezetnének be a kiegyensúlyozottság érdekében, újra megfontolnám a személyes véleményemet.”

Mintegy 500 millió letöltéssel ez a játék azért ilyen sikeres. A grafika figyelemreméltó, és a játékmenetnek van egy Fortnite-szerű vonzereje.

6. Minecraft

A Minecraft egy rendkívül népszerű mobiljáték alkalmazás. Az lenyűgöző élmény, amit nyújt, a felhasználók egyik fő vonzója.

Bár nem ingyenes, lehetőséget biztosít a játékosok számára, hogy megépítsék és felfedezzék a blokklapokon alapuló virtuális világokat.

A játék végtelen lehetőségeket kínál, lehetővé téve a játékosoknak, hogy építsenek épületeket, bányásszanak erőforrásokat, készítsenek eszközöket, és elinduljanak kalandokra barátaikkal. Új bőröket és még sok mást is szerezhetnek.

 • Kiadási dátum: 2011. november 17.
 • Google Play értékelés: 4,5/5 (Ingyenes próbaverzió Androidon, 6,99 dollár a próbaverzió után)
 • Fejlesztő: Mojang Studios
 • Játéktípus: Homokozó kaland

Pozitív értékelés:

“Fantasztikus játék! Szeretnék több aranyos állatot, de összességében ez a játék izgalmas és kalandokkal teli.”

Negatív értékelés:

“A játék kiváló, végtelen kreatív szabadságot kínál, de elmarad a Java változattól, és tele van hibákkal. Például, amikor elbűvölt páncélt veszek föl, a textúra az egész karakteremet beborítja! A nyitáskor összeomlik, és észrevettem egy hibát a lebegés és az elytra kapcsán. Az ügyfélszolgálat csalódást kelt.”

Ha szórakoztató játékokat keresel a Google Play Áruházban, ez talán felkelti az érdeklődésedet.

A Pocket Edition majdnem mindent kínál, ami a PC-n elérhető, gazdag tartalommal és módokkal, hogy fokozza a játékélményt.

7. Fortnite

Fortnite, habár nem a legújabb játék a Google Play Áruházban, mégis kiemelkedik a közösségi platformok közötti játék miatt, ami nagy előny a mobiljátékokban.

Ez a ingyenes battle royale játék játékosokat állít egymás ellen egy szűkülő térképen.

Karakteres építési mechanizmusa és élénk művészete gyors cselekvést és folyamatos frissítéseket biztosít a játék frissességének megtartásához.

 • Frissítés dátuma: 2017. július 25.
 • Google Play Értékelés: 4,2/5 (Ingyenes, belső vásárlásokkal)
 • Fejlesztő: Epic Games
 • Játéktípus: Battle Royale

Pozitív vélemény:

“A Fortnite valóban egy remek győzelmet hozott. Kezdetben találtam néhány embert az Fortnite közösségben túl soknak. Azonban belátom előítéleteimet. A Fortnite elvarázsolt. Néhányan kétkedhetnek, de az ő ügyetlenségük sokat mond. Ideje feljavítani a játékot, emberek. – alek az édesanyám okos hűtőszekrényén keresztül”

Negatív vélemény:

“Egy játék dokumentumfilmre nincs valódi szükség, amikor egyszerűen nézhetsz egy ingyenes játékvideót online anélkül, hogy költenél valami feleslegesre!”

Azoknak, akik kedvelik a rajzfilm stílust és testreszabható játékmenetet anélkül, hogy lenne bármilyen véres jelenet, ez a mobiljáték ingyenes APK letöltése lehet az Ön választása.

8. Garena Free Fire

Garena Free Fire a listánkon szerepel ingyenes mobil játékként, amely lebilincselő élményt nyújt.

Ez a mobil battle royale játék gyors meccseket kínál, és jelentős hatást gyakorolt az iparágra. Az androidos ingyenes akció játékok között ismert az stratégiai gondolkodás fejlesztésére.

A játékosok ejtőernyővel érkeznek egy szigetre, fegyvereket gyűjtenek, és versenyeznek az utolsó álló helyért 49 másik játékos között.

 • Megjelenési dátum: 2017. december 4.
 • Google Play értékelés: 4.2/5 (Ingyenes Androidon)
 • Fejlesztő: Garena International I Private Limited
 • Játék típusa: Battle Royale

Pozitív vélemény:

“Jó ideje játszom a Free Fire játékkal, és valóban lebilincselő. Azonban van egy probléma: miután leverem az ellenfelet, azt szeretném, ha a következő lövések automatikusan ne érjenek célba rajta. Frustráló, amikor a következő ellenfelet próbálom megsebezni, és ezek a lövések ledöntött ellenfelet érik, lehetővé téve az ellenfél csapatának, hogy legyőzzen. Ennek ellenére ez az egyik kedvenc játékom, és szeretem játszani.”

Negatív vélemény:

“Az utolsó frissítés óta a Free Fire fiókom gyakorlatilag használhatatlan. Idegesítő felugró ablak jelenik meg a hősi csillag számlálóval kapcsolatban, ami megakadályozza, hogy hozzáférjek bármihez a játékban. Nem tudok semmit testre szabni, vagy akár meccset játszani, mert ez a felugró ablak nem tűnik el. Nem érdekel a jutalom, csak azt szeretném, hogy újra szórakoztató legyen a játék. Bárcsak fel tudnám mutatni neked ezt a hibát egy videóval.”

Bár nem a legújabb telefonos játék, a Free Fire kihívást jelent az stratégiai gondolkodás számára, ezáltal az egyik legérdekesebb és legnépszerűbb játékok valaha.

Ráadásul, felhasználóbarát!

9. Clash Royale

Clash Royale az Android áruházban ingyenes játékként tűnik fel, valós idejű többjátékos csatáknak köszönhetően szerezheted meg a győzelmet. 

A játékosok kártyákat gyűjtenek és fejlesztenek, amelyek katonákat, varázslatokat és védelmi eszközöket tartalmaznak, hogy csata paklikat építsenek és részt vegyenek intenzív egy az egy elleni harcokban.

 • Megjelenési dátum: 2016. március 2.
 • Google Play Értékelés: 4.3/5 (Android játékok, Ingyenes letöltés, alkalmazáson belüli vásárlásokkal)
 • Fejlesztő: Supercell
 • Játék Típusa: Stratégiai Toronyvédelem

Pozitív értékelés:

“Szeretem a játékot; ingyenes és lebilincselő. Annak ellenére, hogy néhány játékos vásárol erősítéseket, az nem akadályozza meg az élvezetemet vagy a sikeremet a mérkőzéseken. A játék bonyolultsága és az valós idejű stratégiai elemek hozzájárulnak az izgalomhoz, és a rövid játékidő szórakoztatóvá teszi. Hiányolom a feladás opcióját, amikor jelentősen lemaradok.”

Negatív értékelés:

“A játék minden frissítéssel romlott. Az új torony katonája haszontalan, és gyakori kapcsolatproblémákkal küzdök, ami frusztráló. Az utolsó felhasználói felületi változások kényelmetlenné teszik a pakliépítést és a navigációt. Úgy érzem, hogy a játék átállt a fizetős győzelem modelljére, a profitot a játékosélmény előtt részesíti előnyben.”

Bár nem újonc a smartphone játékok világában, a Clash Royale izgalmas élményt kínál, amikor ledöntöd a tornyokat és megküzdesz a koronáért.

10. Roblox

A Roblox egy nagyon népszerű ingyenes Android játék, amely egy online platformot biztosít a játékosok számára, ahol létrehozhatnak és részt vehetnek játékokban egy virtuális világban.

Az felhasználók által létrehozott játékok számtalanak, így széles választékban találhatóak műfajok, a szerepjátékos kalandoktól a többjátékos versenyekig.

 • Megjelenés dátuma: 2006. szeptember 1.
 • Google Play értékelés: 4,4/5 (Ingyenes alkalmazások és játékok Androidhoz, a vásárlásokkal rendelkezőkkel)
 • Fejlesztő: Roblox Corporation
 • Játék típusa: Homokozó, MMO

Pozitív vélemény:

“LENYŰGÖZŐ JÁTÉK! Az avatar testreszabási lehetőségek széles skálája áll rendelkezésre, és ez nagyszerű platform arra, hogy életre szóló barátságokat kössünk vagy szeretteinkkel játsszunk. Az alkalmi összeomlások az én gyenge minőségű számítógépem miatt vannak, ezért javaslom a grafikai beállítások csökkentését az alacsony teljesítményű eszközöknél. Hanggal is beszélgethetsz vagy nyilvános chatet használhatsz a barátaiddal való kommunikáláshoz. Összességében számomra ez egy 9,9/10-es játék, annak ellenére, hogy alkalmanként összeomlik.”

Negatív vélemény:

“Az állandó felugró ablakok a játék közben idegesítőek, látszólag arra ösztönözve, hogy vásárlásokat tegyél. A vásárlás gombok elhelyezése a fontos játékvezérlők közelében manipulatívnak tűnik. A késésekkel kapcsolatos problémák, különösen bizonyos akadálypályákon, frusztrálóak. Az állandó felhívások valamire vásárlásra taszítóak. Nem ajánlanám ezt a játékot.”

A Roblox talán nem a legújabb gyerek a kertben, de egy olyan játék, amely kitartóan állja az idő próbáját.

Miért olyan népszerű az Android játék?

Az egyik fő ok, hogy letölthetünk ingyenesen szuper Android játékokat. Íme néhány további indok:

 • Széles Android eszközválaszték: A Google Play Áruház játékainak népszerűsége nagyrészt az Android eszközök széles választékának köszönhető. Az Android elérhető mindentől a okostelefonoktól a tabletekig.
 • Könnyű játék felfedezés és telepítés: A Google Play Áruház egy központi központ, amely lehetővé teszi az új mobiljátékok könnyű megtalálását és telepítését, így hozzáférést biztosítva a kedvenc játékélményeidhez.
 • Játék műfajainak sokfélesége: Legyen szó akció-, stratégiai- vagy szimulációs játékokról, mindenkinek akad valami.
 • Szociális kapcsolattartás: A szociális funkciók fokozzák a játékélményt, lehetővé téve a játékosoknak, hogy megosszák eredményeiket, és részt vegyenek többjátékos versenyeken.

Ezen tényezők hozzájárulnak az Android játékok széleskörű népszerűségéhez.

Végső szavak

Amint befejezzük az 10 legjobb mobil kalandjáték listázását, nyilvánvaló, hogy a legjobb megközelítés a mobil játékok esetében az izgalom és a változatosság felkutatása.

A stratégia, a kaland, a fejtörők és még sok más keverékével a mobiljátékok lenyűgöző műfajokkal és grafikákkal tűnnek ki.

Bármilyen típusú játékos is vagy, legyen az RPG, túlélési kaosz vagy csata királyi, minden játékos számára található valami a mobiljátékok világában.

Olvasás más nyelven