Ευκαιρίες στην Επιστήμη Δεδομένων: Μάθετε πώς να Υποβάλλετε Αίτηση Σε Σελίδες Εύρεσης Εργασίας Διαδικτυακός

Ψάχνετε για μια υψηλά αμειβόμενη εργασία στην επιστήμη δεδομένων; Εξερευνήστε αυτές τις εφτά πλατφόρμες για να βρείτε την επόμενη ευκαιρία σας. 

Παρά τους αβέβαιους καιρούς, το να ξεκινήσετε από κάπου είναι κλειδί. Αυτό το ιστολόγιο θα σας οδηγήσει στις κορυφαίες πλατφόρμες για να βρείτε εργασίες στην επιστήμη δεδομένων με καλές αποδοχές. 

Με την αυξανόμενη ζήτηση για δεξιότητες δεδομένων, θα έχετε πρόσβαση σε απομακρυσμένες, ελευθέρους επαγγελματικούς και παραδοσιακές ευκαιρίες.

Τα 7 Καλύτερα Online Πλατφόρμες Εργασίας στις Οποίες Μπορείτε να Κάνετε Αίτηση για Εργασία

Παρακάτω παρουσιάζονται επτά από τις κορυφαίες online πλατφόρμες εργασίας για ευκαιρίες στην επιστήμη δεδομένων. 

1. LinkedIn

LinkedIn είναι μια κορυφαία πλατφόρμα για επιστήμονες δεδομένων που αναζητούν υψηλοπροσφερόμενους ρόλους και αναγνώριση για τις δεξιότητές τους.

Προσφέρει μια τεράστια επιλογή εργασιών στην επιστήμη δεδομένων σε διάφορους κλάδους.

Τα προηγμένα αλγόριθμιτμοί της πλατφόρμας συνιστούν εργασίες που είναι συμβατές με το προφίλ, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σας, κάνοντας την αναζήτηση εργασίας πιο αποτελεσματική.

Αίτηση και Δικτύωση

Μπορείτε εύκολα να υποβάλετε αιτήσεις για θέσεις και να επικοινωνήσετε απευθείας με τους υπευθύνους προσλήψεων.

Το LinkedIn διευκολύνει επίσης τη διεύρυνση του επαγγελματικού σας δικτύου, επιτρέποντάς σας να συνδεθείτε με ηγέτες στην επιστήμη των δεδομένων.

Η βελτίωση του προφίλ σας με κύριες δεξιότητες, έργα και συστάσεις σας κάνει πιο ορατό στους υπεύθυνους προσλήψεων ως κορυφαίο υποψήφιο.

Ενημερωθείτε

Η πλατφόρμα απλοποιεί την ενημέρωση για τις τελευταίες τάσεις και βέλτιστες πρακτικές στην επιστήμη των δεδομένων.

Παρέχει συντεταγμένο περιεχόμενο για να σας κρατήσει ενημερωμένους, βοηθώντας σας να διατηρήσετε έναν ανταγωνιστικό προβάδισμα στον τομέα.

2. Wellfound

Wellfound, προηγουμένως γνωστό ως AngelList Talent, είναι μια κορυφαία πλατφόρμα για επιστήμονες δεδομένων που αναζητούν υψηλά αμειβόμενες απομακρυσμένες θέσεις σε startups και κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες.

Με τη δημιουργία προφίλ στο Wellfound, οι επιστήμονες δεδομένων αποκτούν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα ευκαιριών σε γρήγορα αναπτυσσόμενα startups.

Αποκριτική Πλατφόρμα

Η πλατφόρμα ξεχωρίζει για την αποκριτικότητά της. Οι υποψήφιοι συχνά λαμβάνουν απαντήσεις από διευθυντές πρόσληψης μέσα σε λίγες μέρες από την υποβολή αίτησης.

Η Wellfound απλοποιεί τη διαδικασία εύρεσης startuрs που συμφωνούν με τις αξίες και τους στόχους σας, επιτρέποντάς σας να εφαρμόσετε αποτελεσματικά τις δεξιότητές σας στα δεδομένα.

Εξαιρετική Πηγή Εργασίας

Το Wellfound αναγνωρίζεται ως μια εξαιρετική πηγή για ευκαιρίες εργασίας στην επιστήμη δεδομένων εντός του οικοσυστήματος των startups.

Η πλατφόρμα προσαρμόζει τις αντιστοιχίες εργασίας στο προφίλ και στην ειδίκευσή σας, συνδέοντάς σας με συναρπαστικές νεανικές εταιρείες που αναζητούν τις δεξιότητές σας.

3. Toptal

Toptal προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για υψηλού επιπέδου ελεύθερες εργασίες και συμβατικές θέσεις εργασίας στην επιστήμη των δεδομένων. 

Διαθέτει ένα δίκτυο που απαρτίζεται από το κορυφαίο 3% των επαγγελματιών δεδομένων παγκοσμίως, παρέχοντας μια αίσθηση ελίτ κατάστασης γι’ αυτούς που εργάζονται μέσω της πλατφόρμας. 

Οι ευκαιρίες περιλαμβάνουν ρόλους ως ελεύθεροι επιστήμονες δεδομένων, μηχανικούς δεδομένων και μηχανικούς μηχανικής μάθησης.

Τιμές Πληρωμής και Πελατών του Έργου

Η πλατφόρμα είναι γνωστή για τις εξαιρετικές τιμές πληρωμής της, που προσελκύουν κορυφαίες εταιρείες, startups και οργανισμούς ως πελάτες. Αυτό εξασφαλίζει ότι η εργασία είναι ταυτόχρονα προκλητική και ανταμειβόμενη, συμβάλλοντας σε μια ικανοποιητική επαγγελματική εμπειρία.

Αποκλειστικό Δίκτυο και Διαδικασία Επιλογής

Το να είσαι μέλος του αποκλειστικού δικτύου της Toptal μπορεί να ενισχύσει την αυτοεικόνα ενός επαγγελματία δεδομένων επιστήμης.

Η αυστηρή διαδικασία επιλογής που απαιτείται για την αποδοχή στο δίκτυο αποτελεί απόδειξη των δεξιοτήτων και των επιτευγμάτων ενός ατόμου στον τομέα.

4. Upwork

Το Upwork προσφέρει στους επιστήμονες δεδομένων πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα υψηλά αμειβόμενων, ευέλικτων ευκαιριών εργασίας. 

Όπως το Fiverr, συνδέει τους ελεύθερους επαγγελματίες με πελάτες που αναζητούν εργασίες με βάση το έργο, αμοιβές ανά ώρα, μακροχρόνιες συμβάσεις και ακόμη και πιθανούς πλήρους απασχολήσεις.

Δημιουργώντας το Πορτφόλιο σας στο Upwork

Για να ξεχωρίσετε, επικεντρωθείτε στη βελτίωση του πορτφολίου σας στο Upwork. Αναδείξτε τις συγκεκριμένες δεξιότητες στην επιστήμη δεδομένων σας, τα εργαλεία στα οποία είστε εξοικειωμένοι και τις επιτυχίες από προηγούμενα έργα σας.

Ελέγχετε τακτικά το Upwork για νέες καταχωρήσεις θέσεων εργασίας στην επιστήμη δεδομένων που ταιριάζουν με τις δεξιότητές σας. Κατά την υποβολή αίτησης, τονίστε πώς μπορείτε να προσθέσετε αξία στους πιθανούς πελάτες.

5. Κολαμπτρι

Η Κολαμπτρι είναι μια πλατφόρμα ελεύθερης επαγγελματικής εργασίας σχεδιασμένη για επιστήμονες και ειδικούς της βιομηχανίας.

Η κατασκευή μιας φήμης απαιτεί χρόνο, αλλά η Κολαμπτρι προσφέρει τη δυνατότητα για εργασίες στην επιστήμη δεδομένων που μπορούν να αποφέρουν κέρδος. 

Επενδύοντας περίπου 2 ώρες για τη δημιουργία ενός λεπτομερούς προφίλ που παρουσιάζει τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά διαπιστευτήρια, τις επιτυχίες και τους τομείς ειδικότητας σας, μπορείτε να τραβήξετε την προσοχή πιθανών πελατών.

Ευκαιρίες Έργου και Διαπραγμάτευση

Πολλά έργα στο Kolabtree έχουν σταθερές τιμές, αλλά υπάρχει ευελιξία για διαπραγμάτευση των τιμών βάσει των ικανοτήτων και της εμπειρίας σας. 

Αρχικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε έργα δεδομένων με χαμηλότερες αμοιβές καθώς καθιερώνετε τον εαυτό σας στην πλατφόρμα. 

Ωστόσο, με το συνεχιζόμενο επιτυχημένο ολοκλήρωση έργων, μπορείτε να αρχίσετε να προσεγγίζεστε για συμβόλαια με καλύτερη αμοιβή. Η πλατφόρμα είναι πολύ ανταποκριτική, επιτρέποντας στους πελάτες να επικοινωνούν εύκολα μαζί σας απευθείας για πιθανά έργα που ταιριάζουν με τις δεξιότητές σας.

6. Πράγματι

Πράγματι είναι μια κορυφαία πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας, ιδανική για την εύρεση υψηλά αμειβόμενων θέσεων στην τοπική αγορά εργασίας στον τομέα της επιστήμης δεδομένων, ειδικά έξω από τη Βόρεια Αμερική.

Δημιουργήστε ένα προφίλ και υποβάλετε επιλεκτικά αιτήσεις για να συνδεθείτε με πολλές ευκαιρίες στην επιστήμη δεδομένων που υπάρχουν στην περιοχή σας.

Αποφύγετε την υπερβολική αποστολή αιτήσεων – υποβάλλετε αιτήσεις μόνο για θέσεις που ταιριάζουν στις δεξιότητές σας.

Εύρεση Θέσεων Εργασίας στην Επιστήμη Δεδομένων

Η Indeed είναι γνωστή για τις θέσεις εργασίας εισόδου και νεοεισερχομένων στην επιστήμη δεδομένων. Ωστόσο, με τη σωστή εμπειρία, μπορείτε να βρείτε επίσης προηγμένες και θέσεις εργασίας υψηλού επιπέδου.

Η Indeed είναι συχνά η προτιμώμενη πλατφόρμα για την τοπική αναζήτηση εργασίας για εκείνους στη Νότια Ασία ή άλλες αγορές εκτός της Βόρειας Αμερικής.

Ελέγχετε τακτικά την Indeed για νέες θέσεις εργασίας στην επιστήμη δεδομένων με υψηλές αποδοχές στην πόλη ή τη χώρα σας.

7. Θέσεις Εργασίας στην Amazon

Μεγάλες τεχνολογικές εταιρίες όπως η Amazon προσφέρουν υψηλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας στην επιστήμη των δεδομένων που συνήθως δεν διαφημίζονται σε κοινά ιστότοπους εύρεσης εργασίας.

Για να βρείτε αυτές τις αποκλειστικές ευκαιρίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Amazon.jobs και παρόμοιες πλατφόρμες αναζήτησης εργασίας τεχνολογικών εταιριών.

Αυτοί οι εσωτερικοί ιστότοποι καταλόγουν πολλές θέσεις εργασίας στην επιστήμη των δεδομένων σε διάφορα παγκόσμια γραφεία.

Ασφάλιση μιας Θέσης Δεδομένων Στην Amazon

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας στον τομέα των επιστημών δεδομένων σε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρίες είναι μόνο διαθέσιμες στις εσωτερικές ιστοσελίδες καριέρας τους.

Η Amazon προσλαμβάνει ενεργά επιστήμονες δεδομένων για διάφορα τμήματα, συμπεριλαμβανομένων του Alexa, του AWS, της λιανικής και των λειτουργιών.

Αυτές οι θέσεις προσφέρουν ελκυστικούς μισθούς και παροχές. Κρατήστε μια ματιά στο Amazon.jobs αν στοχεύετε σε μια θέση στις επιστήμες δεδομένων σε μια κορυφαία τεχνολογική εταιρία με εξαιρετική αμοιβή και προνόμια.

Θέσεις Εργασίας στην Επιστήμη Δεδομένων που Μπορείτε να Υποβάλετε Αίτηση σε Διάφορες Πλατφόρμες Εργασίας

Η επιστήμη δεδομένων είναι ένας τομέας που αναπτύσσεται γρήγορα, με ποικίλες ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των πρακτικών εξασκήσεων στην επιστήμη δεδομένων για εκείνους που αρχίζουν την καριέρα τους.

Εδώ είναι επτά θέσεις εργασίας στην επιστήμη δεδομένων στις οποίες μπορείτε να υποβάλετε αίτηση, κάθε μια με το δικό της σύνολο ευθυνών και απαιτήσεων αμοιβής:

 • Αναλυτής Δεδομένων: Οι αναλυτές δεδομένων ερμηνεύουν πολύπλοκα σύνολα δεδομένων για να παρέχουν ενέργειες γνώσης για τη λήψη αποφάσεων. Χρησιμοποιούν στατιστικά εργαλεία και τεχνικές για να αναλύσουν δεδομένα και να παρουσιάσουν τα ευρήματά τους με σαφήνεια και συνοπτικότητα. Απαιτούμενη αμοιβή: 60.000 – 85.000 δολάρια ανά έτος.
 • Μηχανικός Μηχανικής Μάθησης: Αυτοί οι επαγγελματίες σχεδιάζουν και εφαρμόζουν μοντέλα μηχανικής μάθησης για την επίλυση επιχειρηματικών προβλημάτων. Συνεργάζονται στενά με επιστήμονες δεδομένων και μηχανικούς για την ανάπτυξη αλγορίθμων που μπορούν να μαθαίνουν και να κάνουν προβλέψεις σχετικά με τα δεδομένα. Απαιτούμενη αμοιβή: 100.000 – 150.000 δολάρια ανά έτος.
 • Θέσεις Επιστήμονα Δεδομένων: Οι επιστήμονες δεδομένων χρησιμοποιούν την εμπειρία τους στα στατιστικά, τα μαθηματικά και την πληροφορική για την εξαγωγή ερευνητικών συμπερασμάτων από τα δεδομένα. Δημιουργούν προβλεπτικά μοντέλα, διενεργούν πειράματα και επικοινωνούν τα ευρήματά τους στους ενδιαφερομένους. Απαιτούμενη αμοιβή: 90.000 – 140.000 δολάρια ανά έτος.
 • Αναλυτής Επιχειρηματικής Ευφυϊας: Οι αναλυτές ΕΕ εφαρμόζουν την ανάλυση δεδομένων και τα εργαλεία οπτικοποίησης για να παρέχουν εισηγήσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις. Μετατρέπουν τα ακατέργαστα δεδομένα σε σημαντικές αναφορές και πίνακες ελέγχου. Απαιτούμενη αμοιβή: 70.000 – 95.000 δολάρια ανά έτος.
 • Μηχανικός Δεδομένων: Οι μηχανικοί δεδομένων δημιουργούν και διατηρούν την υποδομή που απαιτείται για τη γεννηση, τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων. Βεβαιώνονται ότι τα δεδομένα είναι προσβάσιμα και χρησιμοποιήσιμα για τους επιστήμονες δεδομένων και τους αναλυτές. Απαιτούμενη αμοιβή: 90.000 – 130.000 δολάρια ανά έτος.
 • Μηχανικός Big Data: Εξειδικευμένοι στη διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων, οι μηχανικοί big data αναπτύσσουν, διατηρούν και δοκιμάζουν λύσεις big data. Χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το Hadoop και το Spark για την επεξεργασία και ανάλυση μεγάλων δεδομένων. Απαιτούμενη αμοιβή: 100.000 – 145.000 δολάρια ανά έτος.
 • Διευθυντής Επιστήμης Δεδομένων: Οι διευθυντές επιστήμης δεδομένων οδηγούν ομάδες επιστημόνων δεδομένων για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων. Εποπτεύουν την ανάπτυξη και την υλοποίηση στρατηγικών βασισμένων σε δεδομένα και διασφαλίζουν την ποιότητα και την ακρίβεια των αναλύσεων δεδομένων. Απαιτούμενη αμοιβή: 120.000 – 170.000 δολάρια ανά έτος.

Γενικές Δεξιότητες και Απαιτήσεις Πριν Κάνετε Αίτηση για Θέσεις Εργασίας στην Επιστήμη των Δεδομένων

Για να ακολουθήσετε μια καριέρα στην επιστήμη των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών στην εξ αποστάσεως επιστήμη των δεδομένων, υπάρχουν αρκετές βασικές δεξιότητες και προσόντα που πρέπει να κατέχετε:

 • Μαθηματικά και Στατιστική: Μια στέρεη κατανόηση μαθηματικών έννοιων και στατιστικών τεχνικών είναι βασική για την ανάλυση και ερμηνεία των δεδομένων.
 • Δεξιότητες Προγραμματισμού: Η εξοικείωση με γλώσσες προγραμματισμού όπως Python, R ή SQL είναι απαραίτητη για τη μετασχηματισμό και ανάλυση των δεδομένων.
 • Μηχανική Μάθηση: Η γνώση αλγορίθμων μηχανικής μάθησης και των εφαρμογών τους είναι κρίσιμη για την κατασκευή προβλεπτικών μοντέλων και την επίλυση σύνθετων προβλημάτων.
 • Οπτικοποίηση Δεδομένων: Η ικανότητα δημιουργίας σαφών και ενδεικτικών οπτικοποιήσεων είναι σημαντική για την επικοινωνία των ευρημάτων δεδομένων σε μη τεχνικούς φορείς.
 • Επεξεργασία Δεδομένων: Οι δεξιότητες στον καθαρισμό, τη μετατροπή και την οργάνωση ακατέργαστων δεδομένων είναι απαραίτητες για την προετοιμασία συνόλων δεδομένων για ανάλυση.
 • Τεχνολογίες Big Data: Η εξοικείωση με εργαλεία big data όπως Hadoop, Spark ή Kafka μπορεί να είναι ωφέλιμη για την επεξεργασία δεδομένων μεγάλης κλίμακας.
 • Επικοινωνία: Η διαθεσιμότητα για δυναμική επικοινωνία είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική μετάδοση των ευρημάτων δεδομένων και τη συνεργασία με μέλη ομάδας από διαφορετικά υπόβαθρα.
 • Επίλυση Προβλημάτων: Η ικανότητα να σκέπτεστε κριτικά και να επιλύετε προβλήματα δημιουργικά είναι ουσιαστική για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα που σχετίζονται με τα δεδομένα.

Η κατοχή σχετικού τίτλου σπουδών σε τομείς όπως η πληροφορική, η στατιστική, τα μαθηματικά ή μια σχετική ειδικότητα μπορεί επίσης να είναι επωφελής.

Επιπλέον, η απόκτηση πρακτικής εμπειρίας μέσω πρακτικών, έργων ή online μαθημάτων μπορεί να βελτιώσει τις προοπτικές απασχόλησης σας στην αγορά εργασίας στην επιστήμη των δεδομένων.

Συμπέρασμα

Για να εξασφαλίσετε μια υψηλά αμειβόμενη θέση στην επιστήμη δεδομένων, χρησιμοποιήστε online πλατφόρμες για να έχετε πρόσβαση σε μεγάλες ευκαιρίες. 

Οι επτά πλατφόρμες που αναφέρθηκαν μπορούν να σας συνδέσουν με εργοδότες και πελάτες που αναζητούν τις δεξιότητές σας στα δεδομένα. 

Δημιουργήστε ισχυρά προφίλ που τονίζουν την εμπειρία σας στην επιστήμη δεδομένων. Υποβάλλετε αίτηση επιλεκτικά, επιδεικνύοντας την αξία σας. Συνεχίστε να προσπαθείτε και να μαθαίνετε νέες δεξιότητες ενώ περιμένετε μια προσφορά εργασίας.

Διαβάστε σε άλλη γλώσσα